Două jucătoare de la HC Zalău se pregătesc la naţională

Selectionerii Martin Ambros şi Horaţiu Paşca au convocat nu mai puţin de 36 de jucătoare din liga națională, care vor fi împărţite în două loturi A și B.  În cele două echipe se află şi două handbaliste de la HC Zalău, pivotul Teodora Popescu și portarul Paula Teodorescu.

Stagiul  de pregătire se desfășoară în perioada 23- 30 septembrie la București.

După disputarea etapei a patra,  Liga Florilor s-a întrerupt timp de două săptămâni. În această perioadă se desfășoară pregătirile pentru Campionatul European al echipei naționale de handbal feminin. Tehnicienii Martin Ambros şi Horaţiu Paşca, vor să testeze cât mai multe jucătoare, astfel că au fost convocate nu mai puţin de 36 de handbaliste, care vor fi împărţite în două loturi A şi B. Au fost convocate jucătoare consacrate şi de la naţionala de tineret. În  cele două echipe  se regăsesc și două jucătoare de la Handbal Club Zalău: portarul Paula Teodorescu şi pivotul Teodora Popescu. Un aspect important este revenirea Gabrielei Perianu pe lista primei reprezentative.

”Pentru toată lumea, aşa cum ne-am angajat în faţa finanţatorului nostru, Ministerul Tineretului şi Sportului, obiectivul este locurile 1-6.” a declarat pentru Agerpres Alexandru Dedu, presedintele Federației Române de Handbal.

„Au fost convocate 36 de jucătoare, două loturi mai exact. După părerea mea, nu știu cât de bine le poate face acestă convocare unor junioare. Sunt șapte jucătoare de la lotul de tineret, probabil sunt vizate pentru următorul ciclu olimpic, în nici un caz până în 2020. Din punct de vedere biologic, nu au putere de a evolua la echipa naționala de senioare” a precizat Gheorghe Tadici.

”Cred că lucrăm bine, toţi ştim că este ultimul stagiu de pregătire înaintea Campionatului European şi vrem să-l folosim în cel mai bun mod cu putinţă. Considerăm că această perioadă este foarte importantă, pentru că putem să pregătim anumite concepte, pe care nu mai avem când să le încercăm. Toate jucătoarele fac o treabă foarte bună, toţi suntem focusaţi pe importanţa Campionatului European care urmează, atât pentru prezent, dar şi pentru viitor.” a precizat pentru Agerpres, Ambros Martin – selecţioner România.

Dacă Paula Teodorescu a mai fost convocată la naţionala de senioare în acest an şi a debutat la un meci oficial din preliminarii cu Portugalia, Teodora Popescu a făcut parte din lotul naţionalei de tineret, cu care a participat la Campionatul Mondial din Ungaria. În stagiul de la Bucureşti sunt programate şi trei meciuri de pregătire, România A vs România B şi două partide cu Polonia B.

Lotul A:

 • Portari: Denisa Dedu (Siofok), Yulia Dumanska (SCM Rm. Vâlcea), Paula Teodorescu (HC Zalău)
 • Extreme stânga: Valentina Ardean (Gloria Bistriţa), Cristina Florică (SCM Rm. Vâlcea)
 • Interi stânga: Cristina Neagu (CSM Bucureşti), Gabriela Perianu (Siofok)
 • Centri: Eliza Buceschi (Corona Braşov), Cristina Laslo (Buducnost), Ana Maria Ţicu (SCM Craiova), Laura Pristaviţa (Gloria Bistriţa)
 • Interi dreapta: Ana Maria Dragut (Kisvardai), Melinda Geiger (Siofok)
 • Extreme dreapta: Aneta Udriştioiu (CSM Bucureşti), Laura Chiper (Corona Braşov)
 • Pivoţi: Crina Pintea (Issy Paris), Raluca Băcăoanu (SCM Rm. Vâlcea), Daniela Raţiu (Gloria Bistriţa)

Lotul B:

 • Portari: Diana Popescu (Corona Braşov), Diana Ciucă (SCM Rm. Vâlcea)
 • Extreme stânga: Diana Predoi (Gloria Buzău), Alexandra Dindiligan (U Cluj)
 • Extreme dreapta: Sonia Seraficeanu (Minaur), Cristina Boian (U Cluj)
 • Interi stânga: Sorina Tîrcă (Corona Braşov), Anca Polocoşer (CSM Roman), Raluca Petruş (U Cluj), Andreea Tîrşoagă (CSM Tg. Mureş), Bianca Bazaliu (CSM Bucureşti)
 • Centri: Mădălina Zamfirescu (Debrecen), Andreea Popa (Rapid Bucureşti)
 • Interi dreapta: Alina Ilie (Gloria Buzău), Daria Bucur (Corona Braşov), Ştefania Lazăr (CSM Slatina)
 • Pivoţi: Lorena Ostase (CSM Slatina), Teodora Popescu (HC Zalău)

Foto Facebook

Sportul unește oamenii – Cadoria
Sportul înseamnă sanatate