Două meciuri decisive pentru calificarea la Campionatul European

by Mircea M

Două meciuri decisive pentru calificarea la Campionatul European din luna decembrie pentru tricolore : miercuri, 20 aprilie cu Insulele Feroe (deplasare) și duminică, 24 aprilie, cu Austria, în sala sporturilor “Traian” din Râmnicu Vâlcea. Pentru o calificare la Europene (4-20 noiembrie 2022 – Slovenia, Macedonia de Nord și Muntenegru), România trebuie să câștige ambele jocuri.

Competiția europeană a fost devansată cu o lună mai devreme decât de obicei, pentru a nu se suprapune cu Campionatul Mondial de fotbal (Qatar, 21 noiembrie – 18 decembrie).

România se află înaintea meciurilor de la finalul acestei luni pe poziția a treia, cu 3 puncte, iar ocupantele primelor două locuri se califică la turneul final.

Meciul din Feroe va fi primul pentru echipa noastră și se va disputa cu începere de la ora 21.00, fiind transmis în direct de Look Sport HD. Partida cu Austria va fi duminică, de la ora 18.00, în direct la TVR 1.

  • Portar: Iulia Dumanska (Podravka), Diana Ciucă (Rapid), Daciana Hosu (SCM Rm Vâlcea)
  • Extremă stânga: Nicoleta Dincă (Gloria Bistrița), Corina Lupei (SCM Rm Vâlcea)
  • Extremă dreapta: Alexandra Badea (Rapid), Sonia Seraficeanu (Gloria Bistrița)
  • Pivot: Crina Pintea (Gyor), Lorena Ostase (CSM Slatina), Alexandra Subțirică (Gloria Buzău)
  • Linia de 9 metri: Cristina Neagu (CSM București), Bianca Bazaliu (Gloria Buzău), Bianca Harabagiu (Gloria Buzău), Sorina Târcă (Rapid), Eliza Buceschi (Rapid), Cristina Laslo (Minaur), Madălina Zamfirescu (Gloria Buzău), Alina Ilie (Gloria Buzău

Clasament

  1. Danemarca – 8p (deja calificată)
  2. Austria – 5p
  3. România – 3p
  4. Insulele Feroe – 0p.

* primele două se califică la CE 2022

Tricolorele au plecat luni spre Insulele Feroe. Din cauza costurilor mari, federația nu a putut închiria un charter, iar drumul s-a făcut cu curse de linie.

La întoarcere, tricolorele vor face 17 ore pe drum!

”Naționala” Austriei, care joacă în aceeași zi cu Danemarca, la Viena, va ajunge înaintea noastră pentru meciul direct, de la Rm. Vâlcea!

Citește și...