Echipele de divizia A1 pot transfera din străinătate un număr nelimitat de sportivi

Federația Română de Volei a stabilit în anul 2015 că echipele pot avea pe foaia de joc maxim șase jucători străini. În sezonul 2015-2016 pe foaia de joc erau obligatoriu 3 jucători români. Din 2015 până în prezent voleiul Românesc a suferit schimbări majore, în special numărul jucătorilor străini a devenit nelimitat, iar pe foaia de joc echipele au obligația de a avea un singur jucător sub 23 de ani.

Voleiul Românesc mai mult pentru străini!

Echipele de divizia A1 pot transfera din străinătate un număr nelimitat de sportivi. Echipele pot avea înscrise în foaia de arbitraj un număr nelimitat de jucători de altă naționalitate. Fiecare echipă are obligația ca pe foaia de arbitraj să aibă un jucător ROMÂN sub 23 de ani (născut 01.09.1996 și mai tânăr) pe care să-l folosească în Campionatul Național și Cupa României, obligatoriu un număr efectiv (integral) 20 de seturi. În situația în care echipa are mai mulți jucători sub 23 de ani, seturile jucate de aceștia se vor cumula. Această regulă se aplică și în cazul jucătorului Libero. Nerespectarea acestui barem duce la sancționarea echipei în culpă cu 250 Euro de fiecare set nejucat.

Strategia voleiului românesc este sub semnul întrebării, asta pentru că jucătorii tineri nu sunt pregătiți suficient, și nu au bagajul tehnic pentru trecerea la echipele de divizia A. Într-o echipă de volei nu sunt șapte jucători, ci 12, care toți muncesc la rezultatele echipei. Sistemul nu este bun pentru jucătorii noștri, iar așa nu vom putea crește în valoare dacă echipele se luptă pentru fiecare punct.

Sistemul competițional pentru sezonul 2019/2020 rămâne neschimbat!

Federația Română de Volei a decis în cadrul Adunării Generale din data de 28 martie 2019, ca sistemul competițional pentru sezonul 2019/2020 a campionatelor A1 și A2, feminin şi masculin să rămână neschimbat. De asemenea Cupa României se va desfășura după același sistem atât la masculin cât și la feminin.

După terminarea sezonului regulat, echipele vor fi împărţite în două grupe valorice, cele de pe locurile 1-6 urmând să joace pentru medalii şi pentru un loc în cupele europene, iar cele de pe locurile 7-12 pentru evitarea ultimelor două poziţii, de pe care se va retrograda. 

În această fază secundă, în cele două grupe valorice se va juca după acelaşi sistem ca în sezonul regulat, fiecare cu fiecare, tur-retur, în etape săptămânale. Astfel, fiecare echipă va ajunge să joace în total 32 de meciuri: 22 în sezonul regulat şi 10 în faza grupelor. 

În ceea ce priveşte numărul de jucători străini dintr-o echipă, rămâne neschimbat. 

Program sezon competițional 2019-2020:

Divizia A1 Masculin 11 echipe TUR/RETUR

Divizia A1 Feminin 12 echipe TUR/RETUR

Primele 6 clasate – Play Off
Următoarele –Play Out

CUPA ROMÂNIEI – Același sistem ca și în 2018/2019

Divizia A2 Masc.+fem. 2 Serii (Est și Vest) Tur/Retur
Play Off și Turneu

Turneu de Promovare A1

Divizia Juniori și Cadeți Serii de 6/5 echipe Tur/Retur
Turneu Semifinal
Turneu Final (6 echipe)

Divizia Speranțe și Minivolei Serii de 6/5 echipe Tur/Retur

Turneu Semifinal I și II
Turneu Final (6 echipe)

Sportul înseamnă sanatate
Contact NsaTV