Educația fizică a devenit un LUX. Sportul Românesc dă bine doar pe hârtie!

Guvernul a contribuit din plin la dezastrul bazelor sportive româneşti. Mai bine de trei sferturi din infrastructura națională a rămas la nivelul anilor 90 în timp ce țara noastră este una dintre puţinele națiuni europene fără baze sportive, stadioane, săli polivalente, bazine de înot iar în majoritatea școlilor, sălile de sport au materialele pentru orele sport de pe vremea comunismului. 

Unde să își desfășoare elevii activitatea sportivă când parlamentarii nu găsesc soluții pentru a oferi condiții normale acestora cum ar fi: bazele sportive, unde ei (elevii) să poată practica sportul GRATUIT atât timp cât sunt înmatriculați în sistemul de învățământ. 

Educația, Sportul și Cultura, sunt de ani buni pe ultimele locuri când vine vorba de BUGET

Pentru anul 2019 bugetul sportului este de 658.046.000 lei, cu 95,19% mai mult decât anul trecut. Din bugetul pe acest an, MTS a alocat  sumă „cam mică” către investiții, respectiv 57,5 milioane de lei. Din acești bani s-au finanţat investiţii majore la complexurile sportive naţionale Snagov, Lia Manoliu şi Lascăr Pană din Baia Mare.

Sportul românesc finanțat în proporţie de 85% din bani publici

În România, 1 din 4 copii suferă de obezitate. Datele Organizației Mondiale a Sănătății de supraveghere a obezității copiilor din Europa (COSI) indică pentru România, la copiii de 8 ani, o prevalență a obezității de 11,6% și a supraponderabilității de 26,75 %. Prin urmare, avem nevoie de ore de educație fizică în școli, altfel vom avea copii obezi sau cu alte afecțiuni. Când sportul e pe ultimul loc ca şi prioritate într-un guvern, avem BUGETUL 0,025 din PIB.

Cât timp nu vom avea infrastructură, profesori și antrenori, nu vom avea SPORT DE PERFORMANȚĂ. Sănătatea elevilor din ziua de azi stă în mâna politicienilor și în mod cert, decizia finală aparține doar părinților.

Sportul înseamnă sanatate
Contact NsaTV