EHF EURO 2014, România în grupă cu Norvegia, Danemarca și Ucraina

Nationala feminină de handbal a României a fost repartizată în grupa B a Campionatului European 2014 (7-21 decembrie) din Croaţia şi Ungaria, alături de Norvegia Danemarca şi Ucraina, conform tragerii la sorţi efectuată joi de EHF la Zagreb.

 

România, calificată la turneul final al CE 2014 după un baraj cu Belarus, va disputa meciurile din această grupă de foc la Debrecen.

Norvegia este una dintre cele mai titrate naţionale din handbalul feminin cu un palmares în care se remarcă două medalii olimpice de aur (2008, 2012), două titluri mondiale (1999, 2011) şi cinci titluri europene (1998, 2004, 2006, 2008, 2010). Danemarca este triplă campioană europeană (1996, 2000, 2004), campioană mondială (1997) şi triplă campioană olimpică (1996, 2000, 2004)

Din naționala daneză se remarcă nume precum Kviesgaard, Dalby, Thorsgaard, Nørgaard sau Larsen, în vreme ce Norvegia ne va ataca prin Linn-Kristin Riegelhuth, Katrine Lunde, Karoline Dyhre Breivang, Heidi Løke sau Camilla Herrem.

Naţionala Ucrainei are în palmares o medalie europeană de argint la ediţia din 2000 din România şi un bronz olimpic la JO 2004. Grupele principale, în care se califică primele 3 echipe din grupe, se vor disputa apoi la Debrecen şi Zagreb, iar finalele la Budapesta.

sportexclusiv ehf euro 2014

Grupa A: Ungaria, Spania, Rusia, Polonia;

Grupa B: Norvegia, Danemarca, Romania, Ucraina

Grupa C: Suedia, Germania, Croaţia, Olanda;

Grupa D: Muntenegru, Franţa, Serbia, Slovacia;

Preşedintele FR de Handbal, Alexandru Dedu, a declarat, după tragerea la sorţi a grupelor pentru CE 2014 de handbal feminin, că România va încerca să facă un rezultat cât mai bun.

”Avem cea mai dificilă grupă, dar asta este. Ne ducem acolo să facem o figură cât mai bună. Eu cred că un loc meritoriu ar fi între primele 6 echipe, dar obiectivul de performanţă nu este încă stabilit, se va face în urma unei analize’‘, a declarat Dedu după tragerea la sorţi de joi.

Alexandru Dedu a precizat că Gheorghe Tadici este în prezent antrenorul naţionalei feminine, dar nimeni nu poate garanta acum că va dirija echipa şi la Europene: ”Deocamdată, antrenorul echipei naţionale este Gheorghe Tadici. Dorinţa mea arzătoare este ca antrenorul să se ocupe nu numai de echipa naţională ci şi de tot ce înseamnă handbal feminin sau masculin. Să dea Dumnezeu să putem realiza treaba asta cât mai repede. Nu ştiu însă ce se va întâmpla peste 6 luni. Se pot întâmpla foarte multe lucruri, dar deocamdată domnul Tadici a calificat naţionala României şi este antrenorul echipei naţionale, acum”.

VEZI AICI TRAGEREA LA SORTI

Sportul înseamnă sanatate
Contact NsaTV

Leave a Reply

Your email address will not be published.