EU SPORT FORUM 2019: Rolul Federațiilor Sportive în promovarea sportului european

În perioada 8-9 aprilie se desfășoară în București EU SPORT FORUM 2019, eveniment organizat de Comisia Europeană prin Departamentul de Educație, Tineret, Sport și Cultură.

Aceasta este platforma principală pentru un dialog structurat dintre Comisie și organizațiile care au interese în materie. Scopul forumului este atât analiza progresului realizat în implementarea agendei Uniunii Europene în sport, cât și discutarea viziunii celor interesați asupra activităților curente și viitoare.

La eveniment participă miniștri ai sportului din țări membre ale Uniunii Europene, europarlamentari, membri ai Comitetului Olimpic Sportiv Român și ai Comitetului Internațional Olimpic, președinți și vicepreședinți ai Federațiilor Europene, reprezentanți ai Guvernului, alături de alte persoane cu implicare directă în sport.

“Fără federații nu putem vorbi de sport. Din punctul de vedere al strategiei pe sport, Guvernul și MTS sprijină Federațiile indiferent de disciplină. Le susținem și in urma unor calendare, dar și a unor obiective asumate de fiecare federație. Important este să ne aplecam și asupra sportului de masă. Încurajăm orice formă de mișcare, indiferent de denumire. E important să ne apropiem de mediul privat. Acesta trebuie să fie un partener, pentru că poate da un plus de valoare sportivilor și infrastructurii sportive. Guvernul sprijină sportul în România.” a afirmat ministrul Bogdan Matei.

Sportul unește oamenii – Cadoria
Sportul înseamnă sanatate