sâmbătă, august 13, 2022

EURO 2020: Ronaldo, golgheterul Campionatului European

by Mircea M
Cristiano Ronaldo a fost desemnat golgheterul Campionatului European de fotbal 2020, chiar dacă a marcat acelaşi număr de goluri ca şi Patrick Schick (5), lusitanul având însă şi un assist reuşit pe parcursul celor 360 de minute în care a evoluat la EURO 2020.

Ronaldo a înscris trei dintre golurile sale din lovituri de la 11 m, în timp ce Patrik Schick a avut o singură reuşită de la punctul cu var.

Cei doi jucători sunt urmaţi în clasamentul golgheterilor de englezul Harry Kane, care nu a reuşit să înscrie în finala disputată duminică seara pe Wembey, belgianul Romelu Lukaku, francezul Karim Benzema şi danezul Emil Forsberg, toţi cu câte 4 goluri.

La EURO 2016, titlul de golgheter a revenit francezului Antoine Griezmann, care a marcat de şase ori pe parcursul turneului găzduit de ţara sa.

Top 5 golgheteri EURO 2020:

  • 5 goluri (3 din penalty), un assist: Cristiano Ronaldo (Portugalia)
  • 5 goluri (1 din penalty): Patrik Schick (Cehia)
  • 4 goluri: Lukaku (Belgia), Benzema (Franţa), Kane (Anglia), Forsberg (Suedia)
  • 3 goluri: Dolberg (Danmarca), Morata (Spania), Sterling (Anglia), Wijnaldum (Olanda), Lewandowski (Polonia); Seferovic, Shaqiri (ambii Elveţia)
  • 2 goluri: Havertz (Germania), T. Hazard (Belgia), Perisic (Croaţia), Poulsen, Maehle, Damsgaard (toţi Danamarca), Sarabia, Torres (ambii Spania), Locatelli, Immobile, Pessina, Insigne, Chiesa (toţi Italia), Dumfries, Depay (ambii Olanda), Iarmolenko, Iaremciuk (ambii Ucrania)

 

Citește și...

Acest site utilizează cookie-uri. Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul site-ului, pentru a analiza traficul și pentru a-ți asigura o experiență cât mai plăcută. Pentru a continua navigarea pe site-ul nostru, te rugam să îți exprimi acordul asupra folosirii acestora. Accept Mai multe detalii