Fed Cup primele antrenamente-la Galati

Echipele de Fed Cup ale României și Spaniei au făcut, astăzi, primele antrenamente pe terenul din Arena „Dunărea” din Galați.Evenimentul anului în Galaţi a intrat pe ultimii 50 de metri. Pregătirile pentru partida România – Spania sunt practic încheiate.

Totul a fost pus la punct în cele mai mici detalii. În afară de renovarea vestiarelor şi a intrărilor, patinoarul a suferit transformări şi în ceea ce priveşte alte încăperi. A fost amenajată şi o sală pentru conferinţele de presă, în care vor fi prezenţi în jur de 100 de jurnalişti! Jurnaliştii spanioli nu vor lipsi de la partida decisivă pentru intrarea între primele 8 echipe din lume.

Jurnaliştii din Bucureşti precum şi cei spanioli vor fi cazaţi la hotel Faleza, în timp ce delegaţiile celor două formaţii vor locui la complexul Viva. Spaniolii au rezervat 40 de camere la Viva, ceea ce însemnă că delegaţia echipei oaspete ar putea număra şi 80 de persoane. Biletele s-au epuizat, dar pe internet au apărut bilete cu preţul de 240 de lei pentru o singură zi, ceea ce înseamnă de 4 ori mai mult decât preţul oficial! Cert este că meciul se va disputa cu casa închisă, ceea ce este normal pentru un eveniment de o aşa mare anvergură. Echipa Spaniei nu a anunţat ziua în care va sosi, însă Simona Halep şi colegele sale şi-au amânat sosirea pentru marţi, 3 februarie. Jucătoarele românce trebuie să se acomodeze cu suprafaţa de joc şi să intre în atmosfera partidei cu Spania. Meciurile din Cupa Federaţiei sunt altceva faţă de partidele din turnee WTA şi orice jucătoare poate învinge tenismene mai bine cotate. România este favorită în faţa Spaniei pentru că de la iberice lipseşte jucătoarea numărul 1, Carla Suarez Navarro. Meciul nu este însă jucat pentru că Silvia Soler sau Lara Arruabarena pot produce surprize. 
Patinoarul va beneficia şi de o tabelă de mari dimensiuni care va fi oferită de un producător elveţian de ceasuri. City-managerul Aurel Vlaicu şi primarul Marius Stan iau în calcul montarea unui ecran uriaş lângă Mall pentru gălăţenii care nu au apucat bilete.

Cum partidele vor fi televizate în exclusivitate de Dolce Sport, puţini locuitori ai municipiului de la Dunăre vor avea posibilitatea să le vadă pe Simona Halep şi pe coechipierele sale în încercarea acestora de a duce România în premieră între primele 8 echipe din lume. Prima conferinţă de presă în care vor fi comunicate lucruri oficiale despre partida România – Spania va avea loc miercuri, 4 februarie.

FB_IMG_1422991879151

Preşedintele României, Klaus Iohannis, a anunţat că va fi prezent la Galaţi, astfel că măsurile de securitate vor fi mult sporite. Organizatorii vor însă ca accesul publicului să se faca din timp, iar cam cu jumătate de oră înainte de festivitatea de deschidere, programată la ora 12:45, accesul în patinoar să fie blocat. Suprafaţa de joc arată precum la marile turnee de sală din occident, astfel că jucătoarele celor două echipe vor oferi meciuri de cea mai bună calitate.

Citește si...

Halep nu va participa la turneul WTA de la Madrid

Ionuț Popa

Halep a primit un wild card la turneul de la Madrid (WTA)

Redacția

Halep ratează meciul România – Ucraina, din Billie Jean King Cup

Oana B

Halep a pierdut la Miami, după revenirea în circuitul WTA

Oana B

Paula Badosa, prima adversară a Simonei Halep la Miami

Szabi R

Simona Halep va participa la Miami Open

Oana B

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More