Federația de Handbal anchetează incidentele de la Cisnădie

După incidentele de la finalul partidei de handbal feminin Măgura Cisnădie – SCM Rm. Vâlcea 36-36, când jandarmii sibienii au ATACAT nejustificat cu spray lacrimogen fanii echipei oaspete, Federația Română de Handbal a demarat o anchetă.

În Sala Măgura, gazdele au făcut un meci foarte bun și a scăpat printre degete o victorie împotriva unei echipe valoroase, cea a Vâlcii, pe final scorul fiind 36-36.  Golul marcat de SCM în ultima secundă a adus bucurie în rândul fanilor vâlceni, care imediat au fost atacați de jandarmii sibieni, al cărui acces în sală NU era permis decât în caz de forță majoră!

LINIȘTE la Jandarmeria Sibiu

”În urma verificărilor efectuate cu privire la modul de acțiune al jandarmilor, la nivelul Inspectoratului de Jandarmi Județean Sibiu s-a dispus cercetarea disciplinară prealabilă a jandarmilor, întrucât s-a constatat faptul că intervenția acestora a fost disproporționată și în neconcordanță cu situația de fapt, nefiind respectate procedurile de intervenție legale” a fost comunicatul Jandarmeriei Sibiu.

La rândul ei, Federația Română a demarat o anchetă, a cerut opiniile părților implicate și cazul va ajunge pe masa Comisiei de Disciplină, acolo unde clubul Măgura riscă sancțiuni financiare sau chiar de suspendare a terenului propriu.

”FRH informează publicul că a luat la cunoștință incidentele produse la finalul meciului dintre Măgura Cisnădie și SCM Rm. Vâlcea, din etapa a șasea a Ligii Naționale Feminine de Handbal. Dorim să asigurăm opinia publică și pe toți iubitorii handbalului, că au fost demarate verificări cu privire la acest incident. Federația Română de Handbal își reafirmă angajamentul pentru promovarea fair-play-ului, a respectului și a comportamentului etic atât în teren, cât și în tribune. Asemenea incidente nu ar trebui să aibă loc într-un mediu sportiv sănătos și sunt inacceptabile în sportul românesc. Vom reveni cu detalii” a fost postarea dată publicității pe siteul oficial al Federației Române de Handbal.

Liga Națională de handbal feminin este întreruptă pentru acțiunea echipei naționale, care joacă în preliminariile Euro 2024. Cu 5 puncte din 6 jocuri, Măgura Cisnădie este pe locul 12 în clasament, poziție care ar duce la barajul de supraviețuire.

Primesc ori ba? sancține aceși indivizi care consumă o sumă frumușică din bugetul statului. Nu este pentru prima dată când JANDARMII își bat joc de acest sport!

Reamintim că nu este pentru prima dată când JANDARMII au gazat publicul, putem spune așa, din moment ce tu dai cu spray-ul lacrimogen într-o sală de sport. Au fost mai multe cazuri, dar îl remintim pe cel din 2019, când publicul a fost evacuat dn sală, de către jandarmeria Vrancea şi Bacău, precum şi ale Inspectoratului Judeţean de Poliţie Vrancea şi Poliţiei Locale Focşani. Partida dintre Steaua şi Dinamo din semifinalele Cupei României la handbal masculin, disputat la Focşani, a fost suspendat din cauza confruntărilor dintre galerii.

Citește si...

Gloria Bistrița s-a despărţit de nouă jucătoare

Ionuț Popa

Din Divizia A1 în PlusLiga!

Redacția

Rapid închide sezonul cu un BLAT, cu Măgura Cisnădie

Mircea M

Corona Brașov salvată de BLATUL cu SCM Rm.Vâlcea

Mircea M

Adio Liga Florilor pentru Dacia Mioveni. Ultimul loc la final de sezon

Mircea M

Turneul de menținere/promovare în Liga Florilor va avea loc pe teren neutru

Redacția

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More