Federația Română de Handbal a obligat fiecare echipă să afișeze în sală trei banere cu „FAN COURIER”

După ce Federația Română de Handbal a respins și oferta făcută de către clubul SCM RM.Vâlcea de a organiza Turneul Final al Cupei României la handbal feminin, oficialii federației au luat o hotărâre SURPRIZĂ cu privire la locația de desfărușare a competiției, astfel partidele se vor disputa pe teren neutru, la Bistrița. Ne punem întrebarea următoare: De ce nu ați alocat o parte din buget pentru acestă competiției?

FRH „organizează” competiții pe banii cluburilor!

Federația Română de Handbal are ca și sponsor (partener) ,,Fan Courier” din moment ce a schimbat numele competiției în ,,FINAL FOUR-UL CUPEI ROMÂNIEI FAN COURIER„.

Mai mult de atât, FRH a obligat fiecare echipă participantă la această competiție să afișeze trei bannere în sală la fiecare meci din Cupă. În condiții normale FRH, ar fi trebuit să își ia rolul în serios și să organizeze această competiție din moment ce a primit o sumă de bani de la acest partener.

Amintim că rolul FRH este de a organiza competiții nu să impună organizatorilor, indiferent de club, să plătească cazarea și masa a 14 oficiali ai FRH, baremurile de arbitraj, observatorii, să asigure paza și ordinea dar și asistența medicală.

Această competiție este a cluburilor ori a Federației?

Pentru a găzdui acest turneu final al Cupei României în condițiile impuse de FRH, organizatorul acestui eveniment handbalistic ar avea nevoie de aproximativ 60.000 – 70.000 lei.

Această sumă ar trebui suportată de către FRH, din moment ce în fiecare an Federația primește bani de la MTS, mai exact 4.790.000 lei pentru anul 2018. Din acest buget nu este alocat nici măcar un „leuț” pentru organizarea acestei competiții.

În ficare sezon competițional FRH percepe TAXE de la fiecare club: primele două transferuri se plătesc de către club cu 1000€/sportiv, la al treilea transfer se achită 2000€, iar de la al patrulea transfer se plătește 3000€ pentru fiecare sportiv. Am mai scris despre acest aspect la finalul anului 2018. La startul sezonul în Liga Florilor erau 55 de jucătoare străine, iar după un calcul ne-a ieșit o sumă frumușică, mai exact 123.000 euro, bani care merg de la cluburi către federație si pe final o parte din ei ajung iar la stat. 

Este interesant cum Guvernul alocă bani pentru federații, iar acestea percep “TAXE” de la cluburi care sunt finanțate la rândul lor tot din bani publici.

„Echipele participante vor suporta cheltuielile de deplasare”, se arată într-un comunicat FRH.

Sportul unește oamenii – Cadoria
Sportul înseamnă sanatate
Contact NsaTV