Federaţia Română de Şah condamnă invadarea Ucrainei de către Rusia

by Redacția

Federaţia Română de Şah condamnă invadarea Ucrainei de către Rusia şi anunţă că este alături de ”colegii şi prietenii” din Ucraina, într-o postare pe pagina de socializare.

„Datoria oricărei organizații sportive este să reprezinte valorile olimpice și să aducă pace și grijă pentru interesul superior al sportivilor. Din păcate, demonii trecutului s-au întors, parca supărați că și-au lăsat neterminată treaba începută acum o sută de ani.

Suntem alături de colegii și prietenii noștri din Ucraina, în această perioadă cumplită. Condamnăm cu putere invazia militară a Rusiei în Ucraina, nu există loc de justificare.
Echipa Ucrainei este recentă câștigătoare a campionatului European pe echipe la masculin, iar în Superliga României cei mai multi dintre jucătorii străini au fost cei ucrainieni.
De altfel, cei mai numeroși sahiști străini în concursurile din România au fost și sunt jucătorii ucrainieni. Vom continua să îi invităm să joace la turneele din România, vom continua să le oferim suport și vom continua să ne sprijinim reciproc în lumea sportivă a șahului.
Salutăm decizia FIDE – Consiliul Federației Internaționale de Șah de a muta a 44-a Olimpiadă de Șah și Congresul FIDE din Rusia, care ar fi avut loc anul acesta la Moscova. În circumstanțele actuale, susținem mutarea activităților operaționale ale acestui for sportiv în afara Rusiei.

Îmi pare profund rău pentru toți oamenii care suferă în aceste momente. Mă rog pentru ei și familiile lor. Sper ca, în spiritul șahului, rațiunea să triumfe și să fie reinstaurată pacea!” a transmis în încheierea mesajului preşedintele Federaţiei Române de Şah.

Citește și...