Federer si Djokovic sau calificat în sferturi la Dubai

Primii doi jucători ai lumii si  principalii favoriti ai competitiei de la Dubai (Emiratele Arabe Unite) – Novak Djokovic și Roger Federer – s-au impus fără probleme în cel de-al doilea meci de la turneul cu premii totale de 2,4 milioane de dolari.

federer-djokovicDetinător al titlului din 2012, elvetianul a jucat mult mai bine decât în runda inaugurală, atunci când a fost nevoit să dispute un set decisiv în compania tunisianului Malek Jaziri.

În partida a doua de la Dubai, Federer a trecut în minimum de seturi, cu 6-3 6-4, de sportivul spaniol Marcel Granollers Puyol. În sferturi, fostul lider mondial îl va întâlni pe rusul Nikolay Davydenko. Este cea de-a 21-a întlnire dintre cei doi, iar Roger conduce cu 18-2 la capitolul partide directe. Ultima lor întâlnire este recentă, iar Federer s-a impus la ediția din acest an de la Australian Open, cu 3-0 la seturi.

Liderul clasamentului ATP, Novak Djokovic a câștigat meciul din turul secund disputat cu ibericul Roberto Bautista-Agut. Sârbul a condus cu 6-1 5-3, a servit pentru adjudecarea meciului, însă spaniolul a avut puterea să revină. Din păcate pentru el, ocupantul locului 55 în lume a reușit doar să împingă setul în tiebreak, pierdut la 4.

Pentru un loc în penultimul act, Djokovic va da piept cu Andreas Seppi. Adversarul nu este unul deloc comod pentru sportivul sârb, cel care s-a întrebuințat serios să treacă de italian la Roland Garros în 2012. În acel meci, disputat în optimi, Nole a fost nevoit să revină de la 0-2 la seturi pentru a învinge cu 3-2.

Federer și Djokovic sunt mari favoriți pentru calificarea în finală, iar rezultatele din ultimii ani vorbesc de la sine despre acest lucru.

8 din ultimele 10 ediții de la Dubai au fost câștigate de Djokovic sau Federer

5 titluri are elvețianul la Dubai (2003, 2004, 2005, 2007, 2012)

3 trofee consecutive și-a adjudecat Nole la competiția din Emirate (2009, 2010, 2011)

Citește si...

Simona Halep, suspendată patru ani pentru DOPAJ

Oana B

Agenţia Naţională Anti-Doping anunţă că nu se pronunţă în cazul Simonei Halep

Redacția

George Cosac: În 2022 am lucrat strict pe funcţia de avarie

Szabi R

Halep a confirmat despărţirea de Toni Iuruc

Szabi R

Horia Tecău s-a retras din activitatea sportivă

Redacția

Polonia – România 4-0, după disputarea meciului de dublu

Szabi R

Leave a Comment

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More