Federer solicită introducerea pentru jucătorii profesionişti a unor paşapoarte biologice

Treptat discuţia despre dopaj se mută şi în tenis. După afirmaţiile făcute de Christophe Rochus şi intervenţia lui Rafael Nadal, fostul lider mondial Roger Federer ia poziţie în această speţă.

Roger FedererMultiplul câştigător de Mare Şlem Federer solicită introducerea pentru jucătorii profesionişti a unor paşapoarte biologice aşa cum se întâmplă în ciclism, informează BBC.

De 17 ori campion de Mare Şlem, Federer s-a arătat surprins că nu a fost controlat antidoping după Australian Open din acest an.

”Nu am fost testat după turneul de la Melbourne şi le-am spus responsabililor de acolo că este o mare surpriză pentru mine”, a mai spus Federer.

Reacţii în acest sens au existat şi din partea altor doi jucători de top ai momentului, Novak Djokovic şi Andy Murray. Primul a atras atenţia asupra scăderii controalelor în 2012 comparativ cu anul 2011, iar în opinia lui Murray ar trebui investiţi mai mulţi bani pentru îmbunătăţirea sistemului antidoping.

”Un paşaport al probelor de sânge ar fi necesar din moment ce anumite substanţe interzise nu pot fi depistat cu metodele actuale. De asemenea ar trebui să existe mai multe controale de sânge şi teste în afara terenului de tenis”, a declarat Federer.

Federaţia Internaţională de Tenis a oferit ultimele date cu privire la testele antidoping în 2011, când potrivit statisticilor oficiale au fost realizate 131 de teste de sânge şi 2.019 de urină.

Paşapoartele biologice au devenit obligatorii în ciclism după anul 2008. Cu alte cuvinte rutierii angrenaţi în diversele competiţii oferă o probă de sânge care apoi este comparată cu altele prelevate în timpul sezonului.

Citește si...

Halep nu va participa la turneul WTA de la Madrid

Ionuț Popa

Halep a primit un wild card la turneul de la Madrid (WTA)

Redacția

Halep ratează meciul România – Ucraina, din Billie Jean King Cup

Oana B

Halep a pierdut la Miami, după revenirea în circuitul WTA

Oana B

Paula Badosa, prima adversară a Simonei Halep la Miami

Szabi R

Simona Halep va participa la Miami Open

Oana B

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More