Finala Ligii Naționale începe duminică, la Cluj-Napoca!

A sosit momentul mult așteptat de către jucătorii și fanii baschetului. Finala Ligii Naționale dintre U-Banca Transilvania și CSM CSU Oradea demarează duminică, 12 mai, la BTarena. Prima confruntare va începe la ora 17:00, în direct la Digi Sport 2, Prima Sport 2, respectiv FRB TV. Ulterior, cele două rivale se vor întâlni și marți, tot la BTarena, cu începere de la ora 19:00.

U-Banca Transilvania și CSM CSU Oradea se înfruntă din nou în actul decisiv al campionatului, seria urmând a fi decisă în sistemul cel mai bun din 7 partide. Finala debutează la Cluj-Napoca, în vreme ce un eventual decisiv se va desfășura tot la BTarena.

Practic, Richard și compania nu au cedat în fața nimănui în actuala ediție a Ligii Naționale. După ce au dominat sezonul regulat, baschetbaliștii clujeni au trecut într-o manieră autoritară în Play-Off de Dinamo București și FC Argeș Pitești. În schimb, CSM CSU Oradea a terminat stagiunea regulată pe poziția secundă, cu 14 victorii și 4 înfrângeri în Grupa 1-10. A urmat Play-Off-ul, unul pe care bihorenii l-au început cu o serie împotriva celor de la CSM CSU Constanța. Nu s-a pus problema învingătoarei, astfel că echipa orădeană a repurtat 3 rezultate pozitive.

Din punct de vedere statistic, liderul orădenilor rămâne fostul nostru baschetbalist, Donatas Tarolis. Lituanianul are medii de 12.7 puncte, 4.0 recuperări și 1.3 pase decisive, cu un indice al eficienței de 14.1. El este urmat îndeaproape de către Nijal Person, care are statistici de 11.8 puncte, 4.5 recuperări și 3.4 pase decisive, în vreme ce Kris Richard se evidențiază cu medii de 10.6 puncte, 3.9 assist-uri și 3.1 recuperări.

În actuala stagiune, U-Banca Transilvania și CSM CSU Oradea s-au mai întâlnit de trei ori. În septembrie, clujenii i-au răpus pe bihoreni în Cupa României, scor 87-67. Ulterior, în Grupa 1-10, am câștigat cu 85-84 la Oradea, respectiv cu 77-73 pe teren propriu.

Vă reamintim și programul finalei Ligii Naționale U-Banca Transilvania vs CSM CSU Oradea:

12 mai | 17:00 | BTarena

14 mai | 19:00 | BTarena

18 mai | Oradea Arena

20 mai | Oradea Arena

23 mai | BTarena*

26 mai | Oradea Arena*

29 mai | BTarena*

*dacă este cazul

Citește si...

Gloria Bistrița s-a despărţit de nouă jucătoare

Ionuț Popa

Din Divizia A1 în PlusLiga!

Redacția

Rapid închide sezonul cu un BLAT, cu Măgura Cisnădie

Mircea M

Corona Brașov salvată de BLATUL cu SCM Rm.Vâlcea

Mircea M

Adio Liga Florilor pentru Dacia Mioveni. Ultimul loc la final de sezon

Mircea M

Turneul de menținere/promovare în Liga Florilor va avea loc pe teren neutru

Redacția

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More