Finanţarea sportului continuă să fie o enigmă în România. Marius Duca: ”O să facem Legea sportului să fie foarte clară”

Sportului românesc ar trebui finanțat cât mai transparent, fără implicarea oamenilor politici în managementul sportiv, normal după un Regulament de Finanțare stabilit în funcție de Strategia Natională pentru Sport și Tineret în România pentru o perioadă lungă.

Bugetul alocat Sportului, mai mic decât cel de anul trecut!

”O să facem Legea să fie foarte clară, vom cere şi părerea Curţii de Conturi. Orice vom face, vom cere şi părerea lor. Este un moment în care trebuie să ne punem toţi la masă, toţi factorii decizionali şi să găsim soluţii. Să nu mai aruncăm vina, am făcut, e de vină Curtea de Conturi că a venit şi ne-a sesizat şi blocăm finanţarea. NU! Până să vină Curtea de Conturi, noi trebuie să respectăm legislaţia în vigoare.” a scris Ministrul Tineretului si Sportului Marius Duca pe un site de socializare

MTS 2017 – 432 milioane de lei / MTS 2016 – 445.358 milioane de lei

Principalele finanțări:

  • Finanțarea Campionatului European de Gimnastică Artistică de la Cluj-Napoca (6,5 mil. lei)
  • Finanțarea Campionatului European de Baschet de la Cluj-Napoca (5,5 mil. lei)
  • Programul ”România în mișcare” (1 mil. lei)

Bugetul pentru acest an asigură finanțarea măsurilor asumate în Programul de Guvernare privind majorarea pensiilor, salariilor din sistemul public și a altor beneficii sociale și susținerea politicilor de stimulare economică.

De 25 de ani nu reușim să schimbăm concret legea sportului”

”Ne învârtim în jurul degetului, de 25 de ani nu reușim să venim cu lucruri concrete, fiecare ministru, fiecare secretar de stat, fiecare cum vine la putere schimbă ce a făcut precedentul, indiferent dacă a făcut bine ori rău, atâta timp cât nu avem o strategie care să aibă continuitate, rezultatele nu pot fi spectaculoase nici măcar pozitive” a spus Gheorghe Tadici 

Sportul din România supravieţuieşte astăzi, în cea mai mare parte, cu ajutorul Primăriilor şi al Consiliilor Judeţene, însă, Curtea de Conturi şi ANAF-ul nu interpretează la fel în toate zonele acest ajutor al autorităţilor publice.

Sportul unește oamenii – Cadoria
Sportul înseamnă sanatate

Leave a Reply

Your email address will not be published.