marți, august 16, 2022

FRH a deschis un Centru de Excelență la Sfântu Gheorghe

by Redacția

La Sf. Gheorghe a avut loc conferința de presă prin care s-a oficializat semnarea protocolului de colaborare între Federația Română de Handbal, Ministerul Educației și Cercetării, Primaria Sf Gheorghe, Consiliul Local Sf. Gheorghe și Clubul Sepsi SIC, mutarea Centrului de Excelență de la Brașov și înființarea Centrului Național de Excelență de la Sf Gheorghe, care devine astfel cel de-al patrulea Centru de Excelență de handbal feminin în România.

La conferința de presă au luat parte Alexandru Dedu, președinte Federația Română de Handbal, Steluța Luca, vicepreședinte Federația Română de Handbal, Antal Arpad, primar Sf. Gheorghe și Istvan Rusz, președintele clublui Sepsi SIC.

Începând cu sezonul următor, 2020/21, Sf. Gheorghe va deveni astfel gazda a trei grupe de fete pe categorii diferite de vârstă, selecționate din această zonă, care se vor pregăti pentru înalta peformanță.

Sunt foarte bucuros că Sf Gheorghe va avea un Centru de Excelență, fiindcă am auzit foarte multe cuvinte frumoase despre comunitatea sportivă de aici. Începând cu sezonul viitor, 2020/2021, trei grupe de fete, pe trei categorii de vârstă diferite, selecționate din toată aceasta zonă, se vor pregăti pentru marea performanță în acest oraș. Acest centru face parte dintre cele patru răspândite în întreaga țară și este strategia FRH de a avea patru centre de fete și patru de băieți, cât mai bine distribuite în toată țara, în care cei mai buni copii să fie pregătiți. Acest Centru va da alt orizont handbalului feminin din Sf Gheorghe și sunt convins că multe dintre tinerele care se vor pregăti aici vor forma o echipă competitivă.” a declarat Alexandru Dedu, președinte FRH.

Buget de peste trei milioane de lei

Bugetul Centrului de Excelență pentru următorul sezon se ridică la 3.171.500 lei, 970.000 de lei fiind contrinuția municipiului Sfântu Gheorghe (prin Sepsi-SIC), 735.000 lei a Ministerului Educației și Cercetării (prin Clubul Sportiv Școlar din oraș), respectiv 1.466.500 lei a Federației Române de Handbal (prin Ministerul Tineretului și Sportului).

 

 

Citește și...

Acest site utilizează cookie-uri. Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul site-ului, pentru a analiza traficul și pentru a-ți asigura o experiență cât mai plăcută. Pentru a continua navigarea pe site-ul nostru, te rugam să îți exprimi acordul asupra folosirii acestora. Accept Mai multe detalii