FRH, pierderi de 550.000 de euro! Pentru Dedu pierdere înseamnă… excedent

by Redacția

Alegerile pentru conducerea Federației Române de Handbal (FRH) au intrat în linie dreaptă, iar actualul președinte Alexandru Dedu, mai vrea un mandat, după ce opt ani a băgat în datorii acest sport, în timp ce el a prosperat pe spatele handbalului, scrie puterea.ro

Dedu: „Am reușit să transformăm o Federație săracă și cu datorii, într-o Federația care a avut șapte ani excedent financiar”

Pe 29 aprilie 2022, vor avea loc alegerile la Federația Română de Handbal, iar actualul președinte Alexandru Dedu își dorește încă un mandat. În goana disperată după voturi, omul pus politic de către Victor Ponta a început să promită marea cu sarea, dar, în același timp, a lansat o mulțime de minciuni.

De fapt, nu este o noutate faptul că Dedu a fost prins cu minciunica. Ca atare, în proiectul cu care mai vrea un nou mandat, Dedu susține următoarele: „Am creat o nouă Echipă FRH, iar împreună, am reușit să transformăm o Federație săracă și cu datorii, într-o Federația care a avut șapte ani excedent financiar, o Federația respectată în piesajul sportului românesc”.

Cum minciuna are picioare scurte, Dedu a demonstrat prin afirmațiile de mai sus că minte în continuare cu o nonșalanță demnă de Cartea Recordurilor. Concret. El susține că FRH „a avut șapte ani excedent financiar”, adică de când el este președinte. Numai că din datele publice furnizate de către Ministerul de Finanțe reiese foarte clar cu totul altceva. Astfel, în cei doi ani de dinainte de pandemie, federația păstorită de Dedu și pupila sa Cristina Vărzaru a înregistrat pierderi de peste 500.000 de euro.

Pierderi de 550.000 de euro în 2018 și 2019

În 2018, FRH a declarat la Ministerul Finanțelor Publice pierderi de 1.134.118 de lei, adică de circa 247.000 de euro. Anul următor, pierderile au și mai mari. În 2019, federația condusă de tandemul Dedu-Vărzaru a înregistrat pierderi de 1.425.217 de lei, ceea ce a reprezentat circa 304.000 de euro.

Așadar, din cei șapte ani de excedent financiar, au rămas doar cinci, pentru că în cei doi ani de dinainte de pandemie, pierderile au fost de 550.000 de euro.

Pentru Dedu pierdere înseamnă… excedent

Spre știința lui Alexandru Dedu, excedent înseamnă „cantitate care depășește o anumită limită, care rămâne după satisfacerea tuturor necesităților; surplus, prisos” sau „diferență pozitivă dintre un venit, pe de o parte, și o plată sau cheltuială, pe de altă parte, înscrise într-o balanță ori într-un buget”.

Însă, un lucru e cert: în 2018 și 2019, FRH a mers pe pierdere, dar Dedu a avut excedent în contul său de la FRH, adică o remunerație lunară de 23.077 de lei și un bonus, tot lunar, de 10.000 de lei pentru care nu dă nicio justificare. Astfel spus, federația este săracă, președintele a încasat dublu decât premierul României și șeful statului!

Sursa puterea.ro

Citește și...