George Cosac este noul președinte de la FRT!

George Cosac a fost ales, vineri, în funcţia de preşedinte al Federaţiei Române de Tenis, în cadrul Adunării Generale de Alegeri a forului. Evenimentul a avut loc la hotelul Pullman din București, iar presa a avut accesul interzis în sală.

George-CosacCosac a fost ales încă din primul tur, cu 124 de voturi în favoarea sa. Dintre delegaţii prezenţi la AG, 84 nu au votat pentru George Cosac, optând pentru Ruxandra Dragomir. Ceilalți doi rivali, Mihai Rusu şi Şerban Ion, au completat totalul celor 215 voturi.

„Nu m-am așteptat neapărat să câștig, deși mi-aș fi dorit. A fost o diferență destul de mare. Poate m-aș fi așteptat să ajungem în turul II, pentru câteva emoții mai intense. Sper să se deruleze în continuare proiectele pe care le-am demarat. Îi doresc mult succes domnului Cosac! Nu sunt dezamăgită, consider că cei care m-au votat ultima dată au rămas lângă mine. Nu consider că a fost o înfrângere gravă, ci dimpotrivă! A fost o experiență frumoasă, o călătorie lungă de patru ani. Cred că m-am descurcat bine și plec de aici cu fruntea sus”, a spus Ruxandra Dragomir la finalul alegerilor.

Ca urmare a deznodământului alegerilor, Ion Țiriac a dezvăluit că se va retrage din postul de președinte onorific al Federației de Tenis.

Noul președinte, șef de secții la Dinamo Brașov, a declarat recent că motivul pentru care a decis sa candideze pentru fotoliul Federației Române de Tenis, ocupat de Ruxandra Dragomir, este că vrea să elimine scandalurile și bisericuțele existente în sportul alb românesc și să reîntregească „familia” tenisului.

Țiriac a comentat pe scurt deznodământul alegerilor:

„Cosac ete un băiat tânăr, care le-a făcut pe toate, e un bun manager. Depinde de vicepreședinții pe care îi va avea. Dacă nu are cu cine să facă treabă în primele șase luni ar trebui să renunțe. Cred că se va descurca însă”. 

„A fost o luptă foarte dură, dar plină de fair-play. Cred că cel mai bun a câştigat. Această lună în plus de când s-au amânat alegerile, din ianuarie, mi-a permis să iau legătura cu mai multe cluburi. Voi face tot ce depinde de mine să refacem familia tenisului românesc şi îl chem alături de mine şi pe Silviu Matei, dar şi pe fostul preşedinte Ruxandra Dragomir, care cu siguranţă ştie să piardă”, a spus și Cosac.

Citește si...

Halep a primit un wild card la turneul de la Madrid (WTA)

Redacția

Halep ratează meciul România – Ucraina, din Billie Jean King Cup

Oana B

Halep a pierdut la Miami, după revenirea în circuitul WTA

Oana B

Paula Badosa, prima adversară a Simonei Halep la Miami

Szabi R

Simona Halep va participa la Miami Open

Oana B

Laboratorul de control doping Bucureşti susţine că probele de sânge ale Simonei Halep au respectat temperaturile standard

Oana B

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More