Gheorghe Hagi: Sportul Românesc se află într-o situație dificilă!

Gheorghe Hagi, legenda fotbalului românesc, a menționat cu prilejul unui simpozion privind ”Viitorul sportului românesc”, că mișcarea sportivă din România se află într-o situație dificilă și că este nevoie de o strategie care să ne readucă la performanțele de dinainte, inclusiv în fotbal unde putem produce jucători peste valoarea ”Generației de aur” care ne-a adus atâtea bucurii, informează Agerpres

Fostul internațional român este unul dintre exemplele care trebuie urmate în sportul românesc, după ce în doar 8 ani a reușit să ducă un club nou înființat, FC Viitorul, la titlul național cu un buget limitat, comparativ cu marile cluburi.

”Succesul înseamnă performanțe. Succesul înseamnă a crea o strategie foarte clară. Și eu cred că trebuie să începem cu acest lucru: ce strategie are România de acum încolo. Eu tot ce fac în viață este cu gândul de a deveni cel mai bun. Această strategie trebuie să se cheme a încerca să devii cel mai bun. Așa cum am fost. România are istorie, nu are prezent și poate avea viitor. Restul înseamnă să construiești o strategie de succes, bazată pe educație, formare de centre de copii și juniori. Sportivii sunt oameni importanți care fac România să fie mândră. Cei care câștigăm în situația de față reprezentăm destul de slab la nivel de imagine România pe plan mondial. Trebuie să întrebăm, să analizăm și să scoatem ce este benefic pentru a progresa, a face performanță. Fiecare pe disciplina lui, dar pe toți ne unește un singur cuvânt performanță  și de aceea trebuie să încercăm să devenim cei mai buni. Așa cum pe noi ne-au format alții și noi avem obligația să-i formăm pe viitorii campioni ai României, care ne vor reprezenta. Nu o să fie ușor, am ajuns destul de jos, trebuie să avem mulți neuroni, să muncim mult, dar se poate. Totul se construiește în timp, cu tineri și cu talent. Au trecut 20 și ceva de ani și eu trăiesc cu un singur gând, să construim o nouă generație, cel puțin la fotbal, care să fie mai bună decât a noastră, Și o zic foarte responsabil, putem face o generație care să ne depășească, altfel nu ai motivație. Spun cu tărie: există foarte mult talent, rămâne să ne organizăm, să creăm această strategie foarte clară, bazată pe un concept tehnic, făcut din filosofie, sisteme, jucători, metodică, profesori. Numai împreună se poate face, dar cu ideea foarte clară, să încercăm să devenim cei mai buni”, a declarat Hagi  pentru sursa citată.

Sportul unește oamenii – Cadoria
Sportul înseamnă sanatate

Leave a Reply

Your email address will not be published.