Gheorghe Tadici: Cred că mai bine ar fi o limitare a străinilor, pentru a face loc jucătorilor și jucătoarelor românce

Marea problemă a handbalului românesc sunt criteriilor de valoare, mai exact regula care limitează la trei numărul jucătorilor extracomunitari. Votul cluburilor din acestă săptămână a fost: 22 din 22 pentru a fi eliminată această condiție. Luni, 18 mai se va decide soarta campionatului.

Cluburile au votat în proporție de sută la sută pentru eliminarea criteriului

„Avem o situație foarte arzătoare, problema jucătorilor străini, extracomunitari, care este o altă aberație, pentru că ar trebuie să se pună problema despre străini și nu altfel. Nu văd cu ce un bulgar ori luxemburghez este mai important decât un sârb, un egipetean, un ucrainean, un rus,  ori o altă țără extracomunitară, fiecare om este important și viața fiecăruia este la fel de importantă. Aici avem o încăpățânare a unor persoane, care au și putere de decizie, dar nu cred că este corect să desfințezi o echipă precum Dinamo, care au acum 8 extracomunitari, cred că mai bine ar fi o limită a strănilor, câți în teren câți pe foaia de joc, pentru a putea face loc și jucătorilor și jucătoarelor românce, care trebuie să progreseze și să existe fondul de selecție pentru echipele naționale la toate eșaloanele.” a declarat Gheorghe Tadici.

Cluburile au votat în proporție de sută la sută, 22 de cluburi din 22, pentru eliminarea condiției legată de sportivii extracomunitari.

Sportul înseamnă sanatate
Contact NsaTV