Gheorghe Tadici: Numirea lui Bogdan Burcea ca selecționer este o normalitate

Bogdan Burcea a fost validat în funcția de selecționer al naționalei feminin de de handbal, în unanimitate în urma votului exprimat în Consiliul de Administrație. Burcea îl va avea alături pe Robert Licu. Noul staff își va începe activitatea la începutul săptămânii viitoare, când tricolorele re vor reuni pentru un stagiu de pregatire de patru zile care va avea loc în capitală. Obiectivele „tricolorelor” vor fi calificarea la Jocurile Olimpice de la Tokyo 2020 și o clasare pe locurile 1 – 6 la Campionatul European, programat la sfârșitul anului în Norvegia și Danemarca.

„L-am susținut în cele două ședințe tehnice și în Consiliul de administrație. Numirea lui Bogdan Burcea este o normalitate. Am prezentat toate argumentele pentru a convinge numirea lui pe postul de selecționer. Acum trebuie să gestioneze o situație foarte dificilă, pe care o moștenește de la predecesorul, Thomas Ryde, în mod cert nu-i va fi ușor. Încearcă acuma să testeze câteva jucătoare, fondul de handbaliste valoroase nu este pre sus.” a declarat Gheorghe TADICI.

România va participa la turneul preolimpic, programat între 20 și 22 martie, la Podgorica (Muntenegru), într-o grupă alături de Norvegia, Muntenegru și Germania, Danemarca sau Kazakhstan. La JO 2020 se vor califica primele două formații din grupa preolimpică. Bogdan Burcea a lucrat la echipa națională ca secund al lui Gheorghe Tadici, în perioada 2012 – 2015, și a mai pregătit mai multe cluburi, printre care și pe Hondbóltsfelagið Tjaldur, din Insulele Feroe. Cel mai important succes al carierei sale de tehnician a fost Cupa EHF, câștigată cu SCM Craiova.

Sportul înseamnă sanatate
Contact NsaTV