Gheorghe Tadici: Unde sunt jucătoarele de generație 92′, 93′, 94′ și 95′, aici este problema, avem un gol la aceste generații!

Stafful echipei naționale a definitivat lotul pentru turneul preolimpic (Muntenegru, 20-22 martie) și “dubla” cu Polonia din campania de calificare pentru EHF EURO 2020 (25 martie la Lubin, Polonia / 29 martie, Ploiesti). Delegația României se va reuni pe 12 martie la Ploiești pentru pregătire, urmând ca pe 17 martie să efectueze deplasarea spre Muntenegru și apoi spre Polonia. Selecționerii Bogdan Burcea și Robert Licu s-au decis asupra lotului pentru turneul preolimpic de luna viitoare, din Muntenegru, alcătuit din 20 de jucătoare.

Pe lista celor 20 de handbaliste se regăsesc și trei jucătoare de la Handbal Club Zalău: Dana Abed-Kader, Lazea Sabrina și Severin Alexandra jucătoare care ar urma să-și facă debutul la prima reprezentativă.

„Mă bucur că avem jucătoare la echipa națională mai ales că sunt tinere, dar mă întreb unde sunt jucătoarele de generație 92′, 93′, 94′ și 95′, aici este problema, avem un gol la aceste generații care ar trebui să vină acum să facă performanță, să preia de la generația lui „Neagu” și generațiile 88′, 89′ și 91′, s-a ajuns la acest lot lărgit cu jucătoare din 98′, 99′, 2000 și 2001. Acest aspect ne spune foarte multe despre fondul restrâns de jucătoare de valoare din România și totuși acest aspect nu este un semnal de alarmă. Se pare că se merge pe principiu „După noi POTOPUL” din păcate sunt câteva persoane care văd lucrurile așa. Din celălat punct de vedere, unde se lucrează serios, chiar dacă nu aveam mari șanse cu această echipă, acum suntem pe poziția a șaptea, cu o echipă cu 11 jucătoare sub 22 de ani. Avem trei jucătoare care sunt chemate să apere culorile României în barajul pentru calificarea la Olimpiadă și Campionatul European. Pentru mine și pentru Zalău înseamnă foarte mult și cred că acest lucru ne demonstrează că se poate face performanță și că putem crește jucătoare. Echipele cu bugetele de patru-cinci ori mai mari decât noi nu dau atâtea jucătoare la naționala câte dă Handbal Club Zalău.” a declarat Gheorghe Tadici.

Dintre numele importante, lipsesc jucătoarele de la Corona Brașov (aflate în stare de suspendare), Gabriela Perianu, Valentina Ardean Elisei, Aneta Udriștioiu (retrase de la națională), Mădălina Zamfirescu, Raluca Băcăoanu, Cristina Zamfir, neconvocate.

Programul jocurilor naționalei în luna martie:

  • România – Thailanda, turneul preolimpic, 20 martie, ora 18:00
  • România – Norvegia, turneul preolimpic, 21 martie, ora 20:30
  • România – Muntenegru, turneul preolimpic, 22 martie, ora 17:00
  • Polonia – Romania, campania de calificari EURO 2020, 25 martie, ora 19:00 / Lubin, Polonia
  • România – Polonia, campania de calificari EURO 2020, 29 martie, ora 18:00 / Ploiești 

Sportul înseamnă sanatate
Contact NsaTV