marți, august 16, 2022

Gimnastică: România a cucerit patru medalii la Campionatele Europene de la Pesaro

by Redacția
Bilanț remarcabil pentru România 🇷🇴 la Campionatele Europene de Gimnastică Aerobică de la Pesaro, Italia ‼️

Delegația României se întoarce acasă cu 11 medalii: 2 de aur, 5 de argint și 4 de bronz:

5 la seniori – aur la grup, argint la echipe și trio, bronz la individual feminin și aerobic dance

6 la juniori – aur la aerobic dance, argint la echipe, grup, trio, bronz la perechi și trio.

Teodora Cucu este cea mai medaliată gimnastă de la Europenele de aerobic din Italia, urcând pe podium în toate probele în care a concurat: aur la grup (împreună cu Gabriel Bocşer, Daniel Ţavoc, David Gavrilovici şi Mihai Alin Popa), argint la trio (împreună cu Daniel Ţavoc și David Gavrilovici) și bronz la individual, probă în care cele 3 medaliate au fost departajate de 0,1 puncte. Considerată o gimnastă care inspiră generația viitoare și publicul larg, Teodora Cucu a primit trofeul Shooting Star de la Smart Scoring.

România a avut 23 de sportivi în lotul pentru Campionatele Europene: 13 seniori și 10 juniori.

Din lotul de seniori au făcut parte: Alin Mihai Popa, Gabriel Bocșer, David Gavrilovici, Daniel Țavoc, Teodora Mădălina Cucu, Mihaela Sarmiza Niculescu, Alina Radu, Sandra Cristina Dincă, Steliana Nicoleta Stoenescu, Flavia Sebastiana Sentea, Andreea Selena Șotângă, Maria Bianca Becze și Roberta Ecaterina Pleșa.

Din lotul de juniori au făcut parte: Daria Mihaiu, Claudia Gheorghe, Claudia Ristea, Larisa Suiu, Mirela Frîncu, Darius Branda, Mădălin Boldea, Leonard Manta, Vlăduț Popa și Vlad Siminea.

Ei au fost însoțiți de antrenoarele Mădălina Ciovee, Laura Cristache și Cristiana Spînu, de arbitrele Alina Drăgan, Cristina Dulgheroiu și Ramona Haidu, șef de delegație fiind Marcela Fumea.

Reamintim că, în luna mai, la Campionatele Mondiale, gimnaştii români au câştigat 3 medalii: aur la grup, argint la echipe şi bronz la trio.

Citește și...

Acest site utilizează cookie-uri. Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul site-ului, pentru a analiza traficul și pentru a-ți asigura o experiență cât mai plăcută. Pentru a continua navigarea pe site-ul nostru, te rugam să îți exprimi acordul asupra folosirii acestora. Accept Mai multe detalii