miercuri, august 10, 2022

Grupă de foc pentru naționala U19 a României la Europeanul din Spania!

by Redacția
FORO UEFA

Catedrala din Jaén, Spania, a fost locul unde în această seară au fost stabilite cele două grupe ale turneului final al Campionatului European de futsal U19, competiție care va avea loc în perioada 3-10 septembrie 2022.

Cele mai bune opt echipe din futsalul european, printre care și naționala României, au trecut repede peste emoții. Tragerea la sorți a fost efectuată de Luis Amado Tarodo, fostul mare portar al naționalei Spaniei, dar și al formațiilor Caja Segovia și Inter Movistar, ajuns acum la 45 de ani.

România a fost repartizată în Grupa A, alături de Spania, țara gazdă, Ucraina și Croația! 

În Grupa B au fost repartizate Polonia, Franța, Italia și Portugalia!

Meciurile din grupe se vor disputa în zilele de 4, 5 și 7 septembrie, la „Olivo Arena” din Jaén. Primele două clasate din fiecare grupă se vor califica în semifinalele UEFA Under-19 Futsal Championship. Semifinalele se vor juca pe 8 septembrie, iar finala două zile mai târziu.

Spania este marea favorită a turneului final. Și nu doar pentru că e gazdă. Naționala Spaniei este cea care a câștigat în 2019 prima ediție a UEFA Under-19 Futsal Championship, 6-1 în finală cu naționala Croației. Interesant este, că în urmă cu trei ani, în Letonia, Spania a fost în grupă cu Ucraina și Croația, adversare și acum! Locul Olandei de atunci a fost luat de România.

„Când ajungi la un turneu final de o asemenea anvergură, unde s-au calificat doar cele mai bune opt echipe din Europa, nu mai poți spune că ai avut noroc sau ghinion la tragerea la sorți! Vom întâlni Spania – marea favorită, deținătoarea trofeului, echipa gazdă, Croația – vicecampioana europeană și Ucraina  – una dintre forțele futsalului european. Va fi o mare provocare pentru noi toți, pentru echipa națională, pentru futsalul românesc. Singura promisiune pe care o putem face în acest moment este aceea că ne vom lupta pentru șansa noastră până la capăt, fără complexe, fără teamă de adversari. Avem o generație extraordinară, care și-a câștigat meritat locul la turneul final. Am încredere în băieți că pot reuși o performanță importantă la EURO 2022”, a spus Robert Lupu, selecționerul naționalei U19 a României.

sursa frf.ro

Citește și...

Acest site utilizează cookie-uri. Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul site-ului, pentru a analiza traficul și pentru a-ți asigura o experiență cât mai plăcută. Pentru a continua navigarea pe site-ul nostru, te rugam să îți exprimi acordul asupra folosirii acestora. Accept Mai multe detalii