Guvernul a suplimentat bugetul MTS pentru premierea sportivilor participanţi la Jocurile Olimpice

Guvernul a aprobat miercuri 29 septembrie suplimentarea bugetului Ministerului Tineretului şi Sportului din Fondul de rezervă bugetară cu 39.670.000 de lei, sumă destinată premierii sportivilor pentru rezultatele obţinute la Jocurile Olimpice şi Jocurile Paralimpice, a anunţat MTS.

La inițiativa Ministerului Tineretului și Sportului, Guvernul României a aprobat astăzi o hotărâre prin care bugetul MTS a fost suplimentat din Fondul de rezervă bugetară la dispoziţia Guvernului prevăzut în bugetul de stat pe anul 2021, cu suma totală de 39.670 mii lei.

Această sumă este destinată premierii sportivilor, antrenorilor și colectivelor tehnice multidisciplinare pentru rezultatele obținute la Jocurile Olimpice și Paralimpice Tokio 2020. Reamintim că în luna august a acestui an, tot la inițiativa Ministerului Tineretului și Sportului, a fost aprobată o hotărâre de Guvern prin care cuantumurile premiilor pentru sportivii care au obținut rezultate deosebite la Jocurile Olimpice/Paralimpice de la Tokio, prin clasarea pe locurile I-VI, au fost majorate cu 100%.

“Valoarea medaliilor olimpice nu se poate evalua. Faptul că sportivii își sacrifică toată copilăria și tinerețea pentru un vis nu conferă nicio garanție că vor câștiga vreodată o medalie olimpică. Sportul de performanță te învață mai mult să pierzi decât să câștigi. Mai mult să muncești și să te sacrifici, decât să te bucuri de victorie. Momentele de reușită sunt mai puține, în comparație cu cele de eșec, dar în spatele lor stau aceleași renunțări și eforturi, de cele mai multe ori. Suntem mândri și ne bucurăm ca măcar cu aceste premii să îi ajutăm pe sportivi să își creeze o bază materială pentru viitorul lor. Medaliații olimpici sunt eroii noștri și modele pe care o întreagă generație le va urma. Ne dorim un viitor mai bun pentru copiii noștri.” (Eduard Novak – Ministrul Tineretului și Sportului)

În urma participării la Jocurile Olimpice Tokio 2020, în perioada 23 iulie – 8 august 2021, sportivii români au fost medaliaţi cu o medalie de aur, 3 medalii de argint, un sportiv s-a clasat pe locul IV, 10 sportivi s-au clasat pe locul V, respectiv 12 sportivi pe locul VI.

La Jocurile Paralimpice Tokio 2020, organizate sub autoritatea Comitetului Internațional Paralimpic în perioada 18 august – 7 septembrie 2021, sportivii români au fost medaliaţi cu o medalie de argint, o medalie de bronz, iar un sportiv s-a clasat pe locul V.

Prin rezultatele deosebite obținute de delegația României, sportivii (34), antrenorii (36), membrii colectivelor tehnice (130) și membrii colective tehnice multidisciplinare (287) pot fi recompensați prin acordarea premierilor prevăzute în Art. 25 (1) a) și c) din H.G. 1447/2007 privind aprobarea Normelor financiare pentru activitatea sportivă, cu modificările și completările ulterioare. Comitetul Olimpic Sportiv Român și Ministerul Tineretului și Sportului acordă premiile pentru performanţele obținute la Jocurile Olimpice Tokio 2020, respectiv Jocurile Paralimpice Tokio 2020.

Citește si...

România învinge Croația în drumul spre Euro

Redacția

România și Croația în preliminariile CE 2024! » Fără Neagu și Pintea!

Mircea M

Florentin Pera: Jocurile cu Croaţia sunt un nou început pentru echipa naţională

Ionuț Popa

Salariile restante către sportivii de la CS Minaur vor fi onorate până la sfârşitul anului

Mircea M

Craiova a bifat primul transfer pentru sezonul viitor

Oana B

CSM Târgovişte a câștigat Cupa României

Redacția

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More