Gyor a casŸtigat la Larvik 24-21 in prima mansaƒ a finalei Ligii Campionilor la handbal feminin

Gyor a casŸtigat prima mansaƒ a finalei Ligii Campionilor la handbal feminin cu scorul de 24-21, pe terenul lui Larvik HK.
larvik_gyorUpdate 11.05.2013

Vezi aici Gyor a castigat finala Ligii campionilor la handbal feminin editia 2013

Larvik a condus la pauză

Şapte finale europene pierduse Gyor înaintea primei manşe a ultimului act al Ligii Campionilor cu Larvik de azi. Deşi a fost una dintre echipele cu un buget ridicat an de an în ultimul deceniu, formaţia maghiară pierduse de fiecare dată finala în care juca. Blestem sau pur şi simplu ghinion? Maghiarii credeau că este vorba de a doua variantă. Şi că Gyor trebuia să câştige azi pentru a-şi spori şansele la prima victorie din istorie în Liga Campionilor. Poate şi pentru că Gyor are cea mai puternică echipă din istorie! Cu Lunde, Lekic, Radicevic, Gorbicz sau Loke şi Martin Ambros pe bancă, campioana Ungariei nu avea cum să piardă meciul. Cel puţin în viziunea fanilor maghiari, care au ajuns în număr mare în ”Larvik Arena” pentru a-şi susţine echipa. Însă Gyor nu a avut deloc un meci atât de uşor pe cât se aştepta. Deşi norvegiencele pierduseră în semifinale contra Krimului pe teren propriu, scor 22-24, elevele lui Ole Gustad Gjekstad au evoluat excelent în prima repriză a meciului cu maghiarele. Blanco, Sulland sau Riegelhuth au fost de neoprit în primele minute (6-4, min.13), dar Gyor a revenit imediat. Cu Radicevic şi Loke în mare formă, maghiarele au întors meciul pentru câteva momente (7-9, min.18). Dar Larvik şi-a revenit din nou, a redus handicapul, a egalat, ba chiar a intrat cu un gol avantaj la pauză, după ce Blanco a marcat în ultima secundă de pe semicerc (13-12).

O repriză secundă perfectă pentru Gyor

Deşi în grupele principale, Gyor se impusese clar în duelul cu Larvik, câştigând ambele meciuri cu şase goluri, maghiarele au avut mari probleme în startul reprizei secunde! Larvik a apăsat pe acceleraţie şi s-a distanţat la patru goluri (17-13, min.36). Imediat, Martin Ambros a cerut timeout şi le-a liniştit pe maghiare. Care au început să joace din ce în ce mai bine! Iar după 10 minute, au revenit la conducere (17-19, min.45), la finele unei serii în care defensiva a evoluat perfect, iar armele din atac – jocul cu pivotul, contraatacul şi forţa interilor – s-au dovedit prea puternice pentru defesiva Larvikului. Iar norvegiencele au căzut şi psihic, ratând inclusiv de la 7 metri! A fost semnalul suficient pentru Gyor, care nu a mai primit decât patru goluri în ultimele 24 de minute. În atac, maghiarele au trăit prin evoluţia senzaţională a lui Gorbicz, care a fost factotum: a driblat, a pasat şi a marcat inclusiv după pătrunderi prin defensiva solidă a norvegiencelor. Astfel, Gyorul s-a impus cu 24-21 şi are o mână pe trofeu. Pe care l-ar câştiga pentru prima dată în istorie! Returul are loc sâmbăta viitoare, la ora 16:15, la Veszprem.

Larvik – Gyor 21-24 (13-12)

Larvik: Leganger 19 intervenţii – Riegelhuth 5, Blanco 5, Sulland 4, T. Mork 3, N. Mork 2, Breivang 1, Breistol 1.

Gyor: Haraldsen 20 intervenţii – Gorbicz 8, Loke 6, Radicevic 5, Amorim 2, Redei-Soos 1, Lekic 1, Kovacsics 1.

Citește si...

Victorie care aduce liniște pentru Minaur

C. Sabău

Bistrița joc rușinos cu CSM București

Mircea M

SCM Râmnicu Vâlcea a bifat al treilea transfer

Mircea M

Probleme financiare la clubul Dacia Mioveni, depunctare la zece zile!

Mircea M

Clasament marcatoare după 21 de etape

C. Sabău

Florentin Pera: Ne dorim să încheiem grupa cu maximum de puncte

Ionuț Popa

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More