Halep a revenit pe locul 1 WTA!

Simona Halep a revenit în această săptămână pe primul loc în clasamentului WTA și are un avans de 440 de puncte faţă de Caroline Woznaicki. Românca începe a 17-a săptămână pe locul 1 WTA, 16 fiind consecutive, din 9 octombrie 2017. Simona Halep părăsise locul 1 WTA, la 29 ianuarie, după ce a pierdut finala Australian Open, în faţa Carolinei Wozniacki

Halep a vorbit despre lupta cu Caroline Wozniacki pentru locul 1 WTA, care a devenit mult mai disputat decât anii precedenţi.

“Vă spun foarte sincer că nu ştiu câte puncte sunt între noi, nu urmăresc acest lucru, dar ştiu că oricine câştigă un turneu poate să se apropie de locul 1. Este un turneu mare (n.r. la Indian Wells), este important ce vom face toate, dar nu ăsta este obiectivul. Suntem doar în martie, aşa că nu mă gândesc la treaba asta deloc. Mi se pare mai frumos, mai palpitant, înainte era un pic plictisitor când Serena mergea la turnee şi ocupase locul 1, nu se mai mişca de acolo şi le câştiga pe toate. Acum Top 10 este deschis şi oricine are şanse să câştige orice turneu”, a mai spus liderul ierarhiei WTA pentru DigiSport

Simona Halep are 7.965 de puncte în clasamentul WTA, cu 440 mai mult decât a doua clasată, Caroline Wozniacki. Daneza o depăşise pe româncă după meciul direct din finala Australian Open, câştigat cu 7-6 (2), 3-6, 6-4.

Toate cele şase românce din Top 100 WTA au urcat în clasament: Sorana Cîrstea a urcat de pe locul 36 pe locul 35, cu 1.385 de puncte, Irina-Camelia Begu a urcat două locuri, până pe 36, cu 1.345 de puncte, Mihalea Buzărnescu, de pe 39 pe 38, cu 1.303 puncte, cea mai bună din carieră, Monica Niculescu de pe locul 75 pe locul 72, cu 846 de puncte, în timp ce Ana Bogdan a urcat o poziţie, până pe locul 86, cu 727 de puncte.

Sportul unește oamenii – Cadoria
Sportul înseamnă sanatate