Halep: Visul meu a devenit realitate!

Simona Halep a rescris istoria tenisului feminin mondial,  devenind prima jucătoare din România care ajunge pe locul 1 WTA, rezultat ce ne așează printre puținele națiuni din lume aceasta care au avut, vreodată, un jucător și o jucătoare pe primul loc în ATP și WTA.

Performanța excepțională a Simonei a fost apreciată cum se cuvine, la revenirea în țară fiind așteptată în Salonul oficial al Aeroportului Henri Coandă de Ministrul Tineretului și Sportului, Marius Dunca, de George Cosac, președintele Federației Române de Tenis de familie și prieteni și de zeci de ziariști, reporteri și cameramani.

Copleșită de această primire, Simona și-a găsit cu greu cuvintele.

”Visul meu a devenit realitate și mă bucur că acest lucru se întâmplă pentru noi, pentru români, că ziua aceasta o să rămână în istorie pentru totdeauna, că o româncă a fost numărul unu mondial în tenisul feminin. Mă bucur că eu sunt acea persoană. Bineînțeles că vreau să le mulțumesc tuturor celor care au lucrat cu mine timp de 22 de ani deja. Mă simt cam bătrână, dar nu sunt. Le mulțumesc antrenorilor, oamenilor celor care m-au susținut necondiționat și bineînțeles familiei mele, care a crezut întotdeauna că o să ajung aici unde sunt acum. Mă bucur că sunt acasă și această zi va rămâne pentru totdeauna în sufletul meu”, a fost prima declarație a Simonei într-o lungă conferință de presă, ocazie cu care a explicat și ce a simțit după ce a învins-o pe Ostapenko: ”După ce am câștigat cu Ostapenko și am ținut în brațe acel nr. 1, atunci am realizat că într-adevăr s-a întâmplat și chiar sunt numărul unu mondial. Nu a fost deloc ușor, presiune a fost mereu și am resimțit-o foarte tare, Bineînțeles că mi-am dorit de fiecare dată când am jucat. La Roland Garros a fost primul moment în care aș fi putut să fiu nr. 1 și să câștig și turneul de Grand Slam, dar nu s-a întâmplat. Însă nu am renunțat, am continuat să cred că se va întâmpla. Am muncit chiar mai mult, iar meciul de la US Open (pierdut cu Maria Shrapova,n.a.) pot să zic că m-a ajutat mai mult, mi-a dat multă încredere. Am muncit mai mult pe teren să fac acest vis realitate chiar în Asia, unde nu am jucat mereu bine, dar aici s-a întâmplat” a spus Simona.

Sportul unește oamenii – Cadoria
Sportul înseamnă sanatate

Leave a Reply

Your email address will not be published.