Hamilton, penalizat pe grila de start la Marele Premiu al Italiei

Lewis Hamilton (Mercedes) va fi penalizat duminică pe grila de start a Marelui Premiu al Italiei, din cauza unei schimbări a unei componente a motorului peste cota autorizată, a anunţat joi echipa sa, (AFP) , informează AGERPRES. 

Sancţiunea nu a fost încă oficializată de către delegatul tehnic al Federaţiei Internaţionale de Automobilism (FIA) pentru Formula 1 care este responsabil cu evaluarea maşinilor, însă Hamilton este aşteptat să plece de pe ultima poziţie a grilei de start.

Hamilton, de şapte ori campion mondial, şi-a avariat ultimul motor în timpul MP Belgiei de la sfârşitul lunii august, după o coliziune cu spaniolul Fernando Alonso (Alpine). Britanicul a fost nevoit atunci să abandoneze.

El este acum pe locul 6 în clasamentul piloţilor, la 162 de puncte de lider, olandezul Max Verstappen (Red Bull), campionul mondial en titre, când mai sunt şapte MP de disputat, incluzându-l pe cel al Italiei.

Hamilton are cele mai multe victorii pe circuitul de la Monza, cinci, la egalitate cu Michael Schumacher.

Citește si...

Filip Constantin revine în giulești

Mircea M

Gorjenii și-au asigurat serviciile lui Popa Calotă

Vasile.M

Teodora Popescu, noul pivot al grupării gorjene

Vasile.M

Echipa feminină de volei a Craiovei a fost desfiinţată

Oana B

Dinamo a promovat în Superligă

Oana B

România, la prima victorie în Liga de aur

Mircea M

Leave a Comment

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More