Handbalul românesc în declin?

by Mircea M
FOTO FRH

Campionatul Mondial de handbal feminin din Spania s-a încheiat prematur pentru tricolore. Naționala României a terminat pe locul 13 Campionatul Mondial care a avut loc la finalul anului 2021, un rezultat sub obiectiv trasat de către ”mister Dedu”.  Șase meciuri jucate de națională la Castellon și victorii doar cu echipe din lumea a treia, fără tradiție: Kazahstan, Iran, Puerto Rico.

Cel mai slab rezultat pentru tricolore în istoria celor 25 de participări!

Dacă facem o analiză după prestația naționalei la mondialul din Spania, putem spune în mod cert că se putea mai mult. Ar mai fi ceva de făcut pentru singura națională din sportul românesc care a avut șanse la o medalie? Nu mai avem valoare? Strategia FRH ?

În ciuda ratării obiectivului, conducătorul federației de specialitate a precizat ”că suntem pe drumul cel bun!”

Dacă tragem o „linuță”, putem spune că suntem la al doilea eșec cu antrenorului Adrian Vasile pe bancă asta după ce România nu a reușit nici calificarea la Jocurile Olimpice de la Tokyo.

De când Alexandru Dedu a preluat conducerea Federației Române de Handbal, în februarie 2014, prima reprezentativă a schimbat CINCI antrenori, unul dintre ei, Tomas Ryde având două mandate.

Selecționerii naționalei în mandatele lui Dedu

  • Gheorghe Tadici (2014)
  • Tomas Ryde (2015-2016)
  • Ambros Martin (2016-2019)
  • Tomas Ryde (2019-2020)
  • Bogdan Burcea (2020)
  • Adrian Vasile (2021)

Așa ca și o concluzie, vedem în Liga Florilor multe jucătoare care au fost în lotul de la mondiale, pe banca de rezervă la echipele de club. Adresăm și o întrebare, ori poate se autosesizează cineva pe la înâlțimile FRH-ului: Încotro handbalul românesc?

Citește și...

Acest site utilizează cookie-uri. Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul site-ului, pentru a analiza traficul și pentru a-ți asigura o experiență cât mai plăcută. Pentru a continua navigarea pe site-ul nostru, te rugam să îți exprimi acordul asupra folosirii acestora. Accept Mai multe detalii