Ianis Hagi și Ionuț Radu, nominalizați de UEFA printre cei mai promițători 50 de tineri jucători din Europa

UEFA a publicat o listă cu 50 de tineri jucători care evoluează la formații din Europa și care ar putea avea un impact important în anul 2019, informează FRF.

Pe această listă, forul continental a inclus și numele a doi fotbaliști români, căpitanul Viitorului, Ianis Hagi, și portarul celor de la Genoa, căpitanul reprezentativei U21, Ionuț Radu.

Ambii au fost oameni de bază în preliminariile de tineret ale EURO 2019, având contribuții importante la calificarea la turneul final al unei reprezentative U21 după o pauză de 20 de ani.

Site-ul UEFA a făcut și câte o scurtă caracterizare celor doi fotbaliști nominalizați din România. Referitor la Ianis Hagi, UEFA remarcă faptul că acesta este căpitanul celor de la Viitorul, club deținut și antrenat de tatăl său, Gheorghe Hagi, și că are calități asemănătoare cu cele ale tatălui său. De asemenea, Ionuț Radu este văzut ca un fotbalist cu evoluții foarte bune în partidele din Serie A.

Pe listă, alături de cei doi tineri jucători români fac parte jucători precum Vinicius Junior (Real Madrid), Nicolo Zainolo (AS Roma), Jadon Sancho (Dortmund) sau Emil Audero (Sampdoria).

Sportul înseamnă sanatate
Contact NsaTV