În următoarele zile va fi stabilit bugetul alocat fiecărei federații în parte

Timp de două zile, pe 6 ianuarie și 7 ianuarie, Ministrul Tineretului și Sportului, Ionuț Stroe s-a întâlnit cu reprezentanții federațiilor naționale sportive ale căror cereri de finanțare sunt eligibile. Cele 63 de federații au fost împărtițe în patru grupuri de lucru, în prima zi, fiind invitate la discuții 33 de federații, iar în cea de-a doua, 30. În cadrul discuțiilor, reprezentanții federațiilor și-au susținut cererea de finanțare, punctând obiectivele pentru anul 2020, problemele cu care se confruntă, dar și strategia pe termen lung în sporturile pe care le manageriază, informează site-ul oficial MTS.

 “Au fost două zile maraton, în care am discutat cu 63 de federații, cele care au avut cererile de finanțare eligibile, iar zilele următoare doresc să mă întâlnesc și cu cele declarate neeligibile, pentru a le explica încă o dată ce așteaptă Ministerul Tineretului și Sportului din punct de vedere legal de la acestea pentru a putea primi finanțare. Au fost discuții deschise, aplicate, în care reprezentanții federațiilor au dat dovadă de multă deschidere. Unii dintre aceștia și-au asumat obiective îndrăznețe pentru acest an, pentru dezvoltarea sportului pe care îl reprezintă. Mai este de lucrat la planificarea pe  termen lung, îmi doresc mai multă rigurozitate, însă ce este extrem de important și m-am bucurat să aflu acest lucru, toți, dar absolut toți, doresc ca prin acțiunile de promovare a sportului în rândul copiilor și a tinerilor să aibă cât mai mulți practicanți, să își mărească astfel și baza de selecție. Discuțiile purtate nu au făcut decât să întârească ideea și îmi certifice, deși nu mai era nevoie, faptul că avem nevoie urgent de un parteneriat puternic și funcțional cu Ministerul Educației Națioanale, pentru că numai împreună putem să mișcăm lucrurile la nivel de copii și juniori. Zilele următoare vom decide asupra bugetului, urmând să comunicăm public și să afișăm pe site-ul Ministerului, sumele repartizate fiecărei federații în parte”, a declarat Ionuț Stroe, ministrul tineretului și sportului.

În urma acestor discuții, zilele următoare va fi stabilit bugetul alocat fiecărei federații în parte, acesta urmând să fie făcut public.

 Cele cinci federații sportive naționale care nu îndeplinesc condițiile de finanțare, Aikido, Go, Hochei pe iarbă, Pescuit sportiv și Tenis, vor fi invitate la discuții marți, 14 ianuarie, pentru a fi clarificat felul în care pot deveni eligibile pentru a putea primi finanțare din partea MTS în anul 2020.

[themeum_column col=”1/2″][themeum_category category=”volei” layout=”latest” title=”” maxpost=”4″][/themeum_column][themeum_column col=”1/2″][themeum_category category=”handbal” layout=”latest” title=”” maxpost=”4″][/themeum_column]

Citește si...

Federația Română de Fotbal împlinește azi 94 de ani

Redacția

Andrada Vincze, psiholog sportiv: „Nu trebuie avem așteptări nerealiste cu privire la performanță

Redacția

Gala Sportului Românesc 2023 oferă premii la 19 categorii

Redacția

Bugetul sportului este de 104 milioane de lei. Elisabeta Lipă după sistarea finanțării de către ANS!

Oana B

Constantin Din: E o neînţelegere, handbalul va primi finanţare

Mircea M

Rușinea handbalului românesc. Imaginile de toată jena

Mircea M

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More