Indiferent de natura lui, sportul este important!

În România sportul înseamnă doar câştigarea unor competiţii, sau să devii celebru, chiar dacă medicii ne spun mereu să facem mișcare zilnic, mai ales acele persoane care lucrează la birouri, care au o viată sedentară. Sportul de fapt este în acest moment doar așa de fațadă, ascuns după munți de dosare, acte, într-un cuvânt birocrație. În școlile din România orarul prevede o oră sau două de educație fizică, iar majoritatea părinților ”rezolvă” acea scutire pentru a-și scăpa odrasla de activitățile sportive.

Sportul este prioritar doar pe hârtie!

În România sportul este la un pas de colaps financiar, unde toți își doresc rezultate cât mai rapide, cluburile sportive aduc jucători străini, iar pe sportivii noștri îi lăsăm deoparte. De investiții, ce să mai zicem. Avem unele școli cu săli de sport utilate așa cum era odată, pe vremea pionierilor, am construit săli de sport pe bani europeni, care din păcate sunt la capătul orașului.La capitolul statistică suntem foarte buni. Avem de toate!

Din păcate la cât se tot schimbă programa școlară nu mai știm exact câte ore de educație fizică sunt pe hârtie, o fi una, or fi două, vor fi trei?

În instituțiile școlare din România orele de sport sunt sub media ţărilor din Uniunea Europeană, elevii din clasele 1-7 fac 2 ore de sport pe săptămână, elevii de clasa a 8-a au în programa școlară 1 sau 2 ore de sport pe săptămână (în funcţie de profil), iar elevii din clasele 9-12 au doar o oră de sport pe săptămână.

Statistic jumătate din elevii din România au o scutire medicală, astfel 43% dintre elevi nu practică nici un fel de activitate sportivă, conform datelor raportate de către Inspectoratele Școlare pe anul școlar 2016-2017.

Motivul nu este lipsa sălilor de sport și bazelor sportive, am putea spune doar atât: sănătatea elevilor din ziua de azi stă în mâna politicienilor.

Ca şi sănătatea şi educaţia, sportul este prioritar doar pe hârtie

Rămâne de văzut unde își vor desfășura elevii activitatea sportivă, în timp ce parlamentarii se gândesc la implicarea lor pe plan sportiv si nu găsesc soluții pentru a oferi condiții elevilor cum ar fi bazele sportive, unde aceștia să poată practica sportul gratuit atâta timp cât sunt înmatriculați în sistemul de învățământ.

Sportul unește oamenii – Cadoria
Sportul înseamnă sanatate