Ioana Bran a solicitat auditul Curţii de Conturi cu privire la aplicarea Legii salarizării personalului MTS

Ministrul Tineretului și Sportului, Ioana Bran, a solicitat auditul Curții de Conturi a României cu privire la aplicarea Legii salarizării personalului în minister și în direcțiile subordonate din teritoriu. Conducerea MTS s-a întâlnit cu reprezentanții Sindicatului Național Sport și Tineret, informează MTS.

Reprezentanții Sindicatului Național Sport și Tineret, conduși de președintele Andy Nagy, s-au întâlnit astăzi, la ora 11.30, cu membri ai Grupului de lucru permanent la nivelul MTS pentru realizarea activității de comunicare, analiză și colaborare cu Sindicatul. Discuțiile s-au concentrat pe revendicările sindicale și pe măsurile necesare stingerii conflictului de muncă. Pentru că ministrul Ioana Bran a avut o întrevedere cu omologul său, Witold Bańka, ministrul Sportului și Turismului din Polonia, aflat în vizită oficială la București, delegația MTS a fost condusă de secretarul de stat Cosmin Răzvan Butuza.

În contextul protestelor declanșate Sindicatul Național Sport și Tineret, trebuie știut faptul că ministrul tineretului și sportului, Ioana Bran, a solicitat Curții de Conturi a României un audit pentru a verifica modalitatea de aplicare a Legii cadru nr. 153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice. Controlul a fost solicitat atât la nivel central, cât și la nivelul direcțiilor subordonate din teritoriu.

De asemenea, salariile angajaților din MTS vor fi majorate de la 1 ianuarie 2019, conform Legii-cadru 153/2017. Creșterile salariale vor continua și vor fi mai mari, comparativ cu alte domenii de activitate, astfel încât, până în anul 2022, vor fi eliminate inechitățile.

Tot de la 1 ianuarie 2019, vor fi acordate sporurile pentru condiții vătămătoare, așa cum sunt ele prevăzute de Regulamentul-Cadru din HG nr. 917/2017.

Reprezentanții Ministerului Tineretului și Sportului au făcut mai multe demersuri în ultimele 6 luni pentru ca, împreună cu Ministerul Muncii și Justiției Sociale și Ministerul Finațelor Publice, să identifice soluțiile legale cu privire la aplicarea Legii salarizării și a rezolvării problemelor ridicate de Sindicatul Național Sport și Tineret.

Sportul unește oamenii – Cadoria
Sportul înseamnă sanatate