Ioana Bran: „Am făcut o evaluare a stadiului la care ne aflăm în cazul stadionului Arcul de Triumf”

Luni, la sediul Ministerului Tineretului și Sportului a avut loc o întâlnire de lucru pentru analiza stadiului de investiții la stadionul Arcul de Triumf, unul dintre stadioanele din proiectul pentru organizarea EURO 2020. La invitația ministrului Ioana Bran, la reuniune au participat reprezentanții Primăriei Capitalei, ai CNI, ai Federației de Rugby și cei ai companiilor de utilități.

Discuțiile s-au concentrat pe identificarea unor soluții optime și eficiente pentru ca toate avizele necesare să fie obținute în timp util, iar lucrările să fie, astfel, demarate cât mai repede.

“Am făcut cu toții o evaluare a stadiului la care ne aflăm în cazul acestui stadion, pentru că trebuie să fim mai operativi și nu ne mai permitem întârzieri. Le mulțumesc celor prezenți pentru disponibilitatea arătată și sper să lucrăm cât mai bine pe viitor”, a spus ministrul Ioana Bran.

Cum va arată noul stadion “Arcul de Triumf”

Potrivit site-ului CNI, noua arenă va beneficia de un teren utilizabil pentru competiții sportive de rugby și fotbal, cu dimensiuni totale de 120m x 80m, prevăzut cu o suprafață de joc de tip gazon natural hibrid (gazon natural cu fibre artificiale), cu un sistem de drenaj în surplus, încălzire pentru sezonul de iarnă, spații pentru echipe și oficiali (vestiare pentru sportivi și arbitri, spații pentru mass-media (boxă, sală de conferințe, zonă de flash interviu etc.), puncte de prim-ajutor pentru spectatori (la fiecare tribună), centru de recuperare pentru sportivi (de tip spa şi medicină sportivă cu dotări aferente), post de control anti-doping și spații administrative.

  • Capacitatea stadionului, conform HG 85/2018, va fi de 8.100 de spectatori.
  • A fost avizat Studiul de fezabilitate prin HG. 85/7.03.2018. În urma publicării anuntului de participare nr. 183811/23.03.2018, în data de 10.05.2018 a avut loc deschiderea ofertelor depuse. In data de 25.07.2018 a fost semnat contractul cu asocierea declarata castigatoare. Valoarea contractului este de 78.655.931,11 lei fără TVA, cote și taxe.
  • Valoarea, conform studiului de fezabilitate, este de 126,41 de milioane de lei inclusiv TVA

Sportul unește oamenii – Cadoria
Sportul înseamnă sanatate