Ioana Bran: „Majorarea premierilor sportivilor reprezintă o răsplată meritată pentru eforturile lor”

Ministrul Tineretului şi Sportului, Ioana Bran, a precizat că modificarea HG 1477, prin care au fost majorate premierile pentru sportivi, antrenori şi ceilalţi participanţi la activitatea sportivă, reprezintă “o răsplată meritată” pentru eforturile lor.  Avându-se în vedere adoptarea de către Parlamentul României a Legii nr. 90/2018 privind aprobarea OUG nr. 38/2017 privind modificarea și completarea Legii educației fizice și sportului nr. 69/2000, se impuneau aceste modificări, privind aprobarea Normelor financiare pentru activitatea sportivă.

„Sunt extrem de mulțumită că au fost aprobate patru Hotărâri de Guvern care sunt adresate sportului. Este o dovadă a importanței pe care actuala guvernare o acordă acestui domeniu, care este printre cei mai buni ambasadori pe care România îi are la nivel mondial și țin să mulțumesc Premierului și colegilor mei din Guvern pentru acest suport. Modificările la HG 1447 vor aduce sportivilor, antrenorilor și celorlalți lucrători din sport prime, premieri și recompense mult superioare nivelului de până acum, care vor constitui, sperăm, atât o răsplată meritată pentru eforturile lor cât și o motivare suplimentară.”, a spus ministrul Ioana Bran.

Hotărârea de Guvern 1447/2007 reglementează categoriile de cheltuieli specifice activităţii sportive, premii şi recompense financiare care pot fi acordate sportivilor de performaţă şi înaltă performanţă, antrenorilor şi celorlalţi particianţi la activitatea sportivă. Conform noilor modificări, s-a introdus grila de criterii pe baza cărora se va putea stabili cuantumul veniturilor ce pot fi acordate sportivilor de performanţă, antrenorilor precum şi colectivelor tehnice. Pentru Contractele de Activitate Sportivă au fost stabilite și criteriile de aplicare și cuantumurile exacte. De asemenea, au fost majorate substanțial și premierile pentru competițiile sportive, nu numai cele organizate de MTS și COSR ci și de alte ministere cum ar fi MAPN sau MAI.

O altă categorie majorată a fost cea a primelor și indemnizațiilor olimpice prin care Comitetul Olimpic și Sportiv Român îi va recompensa pe sportivi, antrenori și pe ceilalți lucrători din domeniu.

Cheltuielile prevăzute de noul act normativ vor genera venituri mai mari pentru sportivii cu rezultate la competiţiile sportive naţionale şi internaţionale.

Toate aceste modificări au fost stabilite în urma unor consultări cu numeroase instituții, precum COSR, MAI, MAPN, federații sportive, cluburi sportive și direcții județene.

Sportul unește oamenii – Cadoria
Sportul înseamnă sanatate