Ioana Bran, ministrul Tineretului și Sportului, în vizită la sediul CIO

Ministrul Tineretului şi Sportului, Ioana Bran, a efectuat joi, 13 septembrie o vizită la sediul Comitetului Internaţional Olimpic de la Lausanne, unde a avut o întrevedere cu directorul general al CIO, Christophe De Kepper, cu care a discutat despre mai multe teme legate de sport şi de olimpism, informează pagina oficială de Facebook a MTS.

În calitatea sa de membru al Board-ului Agenției Mondiale Anti-Doping, unde reprezintă Uniunea Europeană, Ioana Bran a schimbat păreri și opinii pe tema luptei contra dopajului cu domnul De Kepper, care, la rândul lui și-a exprimat speranța ca WADA va deveni un organism independent din ce în ce mai puternic și capabil să lupte împotriva acestui flagel, dopajul în sport.

Ioana Bran i-a transmis directorului general al CIO și mesaje de salut din partea președintelui COSR Mihai Covaliu și a domnului Octavian Morariu, reprezentantul CIO în România. De asemenea, ministrul Bran a întărit și intenția României de a candida și găzdui în viitor competiții olimpice importante.
După întâlnirea de la sediul CIO, ministrul Ioana Bran a vizitat și Muzeul Olimpic de la Lausanne, unde se găsește cea mai bogată colecție dedicată istoriei olimpismului și mișcării olimpice.

“A fost o zi extraordinară, în care am avut discuții interesante și utile cu directorul general al CIO și în urma cărora acesta și-a exprimat toată deschiderea pentru ca România să găzduiască în viitor competiții olimpice de anvergură. Cât despre vizita la Muzeul Olimpic, dincolo de impresionantele arhive și colecții, pot doar să spun că sunt greu de descris în cuvinte emoția și mândria pe care le simți când în acest celebru lăcaș olimpic găsești la loc de cinste tricolorul României și exponate care au aparținut unor legende precum Nadia Comăneci sau Elisabeta Lipă”, a declarat ministrul Ioana Bran.

Sportul unește oamenii – Cadoria
Sportul înseamnă sanatate