Ionuț Stroe; „Este practic cea mai bună decizie care se poate lua în aceste momente”

Turneul final al Campionatului European de fotbal din 2020, EURO 2020, a fost amânat, UEFA propunând ca dată perioada 11 iunie-11 iulie 2021. Decizia a fost luată din cauza pandemiei de coronavirus și a măsurilor de siguranță adoptate în întreaga lume pentru sănătatea populației. Ministrul Tineretului și Sportului, Ionuț Stroe, spune că decizia este complet justificată și că lucrările la stadioanele Steaua, Arcul de Triumf şi Rapid și la infrastructura de transport, vor continua în ciuda acestei decizii.

“Este o decizie care practic se întrevedea având în vedere decretarea de către Organizația Mondială a Sănătății a pandemiei de coronavirus, UEFA acționând foarte rapid încă de săptămâna trecută când a decis să-și suspende toate competițiile europene, mă refer la Champions League și Europa League. Este practic cea mai bună decizie care se poate lua în aceste momente, este o măsură bună de precauție și prevenție, pentru că ceea ce contează este sănătatea și siguranța sportivilor, dar și a spectatorilor. Gândiți-vă că vorbim de o competiție ce ar urma să aibă loc în 12 orașe europene, pe stadioane de 40, 50 de mii de locuri, iar în contextul actual acest lucru ar fi practic imposbil.
În ceea ce privește investițiile legate de Euro 2020, vreau să subliniez că acestea vor continua, Guvernul României și-a asumat aceste investiții la stadioane și infrastructura de transport și va merge până la capăt cu ele. Faptul că Euro 2020 se amână nu înseamnă că ne vom opri din ceea ce avem de făcut. Sunt investiții cu impact pe termen lung, sunt obiective necesare României și reprezintă investiții publice care sprijină economia, mai ales în astfel de vremuri.

În ceea ce privește activitatea desfășurată pe șantierele aferente stadioanelor Steaua, Rapid și Arcul de Triumf aceasta continuă, cu respectarea normelor de siguranță și securitate în muncă adaptate noilor condiții. De asemenea, va continua activitatea de a promova si aproba indicatorii tehnico economici pentru cele 250 de baze sportive tip 1 si tip 2, iar pe măsură ce documentațiile vor fi complete, vor fi demarate procedurile de achiziție publică de proiectare și execuție a acestor baze sportive. Sunt în legătură permanentă cu reprezentanții Companiei Naționale de Investiții și am primit asigurări că atât CNI, cât și Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației vor respecta termenele asumate si graficele de execuție, vor asigura finanțarea lucrarilor si vor supraveghea desfășurarea activităților pentru asigurarea protecției muncitorilor în contextul pandemiei de coronavirus”, a declarat Ionuț Stroe.

România urma să găzduiască pe Arena Națională din București, patru partide din cadrul Euro 2020, trei meciuri din grupe și unul din optimi.

Sportul înseamnă sanatate
Contact NsaTV