Istoria sportului: 58 de ani de la câștigarea titlului mondial!

by C. Sabău

Luna martie amintește de performanțele remarcabile ale handbalului românesc. Cele patru titluri mondiale obținute de sportivii noștri scriu istoria unui palmares care ne situează pe primele locuri în lume la medalii de aur obținute, alături de Franța (6 medalii de aur) și Suedia (4 medalii de aur).

România, campioană mondială pentru a doua oară!

Și pentru că pe data de 15 martie aniversăm 58 de ani de la victoria de la mondial, ne amintim ce a spus Constantin “Pilică” Popescu:

”Bucuria, satisfacția împlinirii muncii depuse ani de zile a fost uriaşă atunci după joc în sală dar şi în tara. La aeroportul Baneasa aproape 3.000 de oameni îi vor întâmpina cu urale şi flori pe noii (şi vechii) campionii mondiali.”

Așadar, să ne amintim trecutul ca să putem construi viitorul și să ne scoatem pălăria în fața trofeelor care ne face mândri că suntem români:

Pe 15 martie 1964 finala campionatului Mondial de handbal masculin le-a avut protagoniste pe România și Suedia. Meciul disputat la Praga și terminat cu scorul de 25-22 a însemnat pentru reprezentativa țării noastre câștigarea pentru a doua oară consecutiv a trofeului mondial. Hans Moser a fost golgheterul turneului cu 33 de goluri marcate.

Echipa României: Mihai Redl (Dinamo Bucureşti), Virgil Tale (Ştiinţa Bucureşti), Ion Bogolea ((Dinamo Bucureşti) – portari; Petre Ivănescu (Dinamo Bucureşti), Olimpiu Nodea (Steaua Bucureşti), Virgil Hnat (Dinamo Bucureşti), Hans Moser (Dinamo Bucureşti), Aurel Bulgariu (Steaua Bucureşti), Cornel Oţelea (Steaua), Mircea Costache I (Dinamo Bucureşti), Mircea Costache II (Dinamo Bucureşti), Ion Popescu (Teleajen Ploieşti), Gheorghe Gruia (Steaua), Iosif Iacob (Steaua), Nica Cezar (Dinamo). Antrenori: Ioan Kunst-Ghermănescu, Nicolae Nedeff, Eugen Trofin.

Citește și...

Acest site utilizează cookie-uri. Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul site-ului, pentru a analiza traficul și pentru a-ți asigura o experiență cât mai plăcută. Pentru a continua navigarea pe site-ul nostru, te rugam să îți exprimi acordul asupra folosirii acestora. Accept Mai multe detalii