LA MULȚI ANI, MIRCEA LUCESCU!

Unul dintre cei mai importanți și mai valoroși oameni din istoria fotbalului românesc împlinește astăzi, 29 iulie 2015, 72 de ani. Mircea Lucescu a dominat prin prestațiile sale ca fotbalist și apoi ca antrenor aproape o jumătate de secol fotbalul românesc.

Mircea Lucescu a debutat ca fotbalist în Liga 1 pe 21 iunie 1964, într-un meci – derby – Dinamo – Rapid 5-2. A strâns 362 de jocuri în Liga 1, marcând 78 de goluri. Este cel mai titrat fotbalist din istoria clubului Dinamo, cu 7 titluri de campion.

Ca internațional, Mircea Lucescu a fost căpitanul tricolorilor la Campionatul Mondial de fotbal din Mexic 1970, totalizând 64 de selecții și înscriind de 9 ori pentru România.

În cupele europene a jucat de 15 ori, înscriind de 3 ori.

Un jucător excepțional a fost continuat de un antrenor magnific. A stat pe banca a trei echipe în Liga 1 (Corvinul, Dinamo, Rapid), obținând două titluri, trei Cupe ale României și o Supercupă. A atins în 1990 semifinala Cupei Cupelor cu Dinamo.

Ca selecționer, a calificat România la Campionatul European de fotbal din 1984, adunând pe banca echipei naționale 58 de partide.

După Revoluție a antrenat în Italia (Pisa, Brescia, Reggina, Internazionale Milano), în Turcia (unde a ieșit campion atât cu Galatasaray cât și cu Besiktaș, cu Galata câștigând și Supercupa Europei) și în Ucraina (campion cu Șahtior Donețk și câștigător al Cupei UEFA în anul 2009 cu această echipă).

Sportul unește oamenii – Cadoria
Sportul înseamnă sanatate

Leave a Reply

Your email address will not be published.