La mulți ani, Mircea Tutovan!

LA MULȚI ANI, MIRCEA TUTOVAN!

Mircea Tutovan, unul dintre cei mai valoroși voleibaliști români din istorie, împlinește azi vârsta de 70 de ani.

Născut la 13 martie 1952, Mircea Tutovan a scris istorie la Dinamo și la echipa națională în echipamentul cu numărul 10. Supranumit ”Tunarul Europei”, acesta a cucerit Cupa Cupelor și Cupa Campionilor Europeni cu Dinamo, trofee care se adaugă celor 10 titluri de campion național obținute cu formația bucureșteană.

După perioada Dinamo, a mai jucat la Șimleu Silvaniei (cucerind Cupa Balcanică) și la Elcond Zalău, formație cu care a obținut, de asemenea, rezultate deosebite.

La echipa națională, cel care este considerat de specialiști inventatorul serviciului din săritură a evoluat în peste 300 de partide, cucerind medalia de bronz la Campionatele Europene din 1971 și 1977. De asemenea, a participat la Jocurile Olimpice din 1972, de la Munchen, unde România a ocupat locul 5.

FOTO: CS Dinamo Mircea Tutovan – rândul de sus / nr. 10), Gunther Enescu (nr. 5), Dumănoiu (3), Gârleanu (4), Oros (7), Căta-Chițiga (6), Păușescu (9), Vrâncuț (11).

Citește si...

Gloria Bistrița s-a despărţit de nouă jucătoare

Ionuț Popa

Din Divizia A1 în PlusLiga!

Redacția

Rapid închide sezonul cu un BLAT, cu Măgura Cisnădie

Mircea M

Corona Brașov salvată de BLATUL cu SCM Rm.Vâlcea

Mircea M

Adio Liga Florilor pentru Dacia Mioveni. Ultimul loc la final de sezon

Mircea M

Turneul de menținere/promovare în Liga Florilor va avea loc pe teren neutru

Redacția

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More