Lansare campanie națională „Informare acasă! Siguranță în lume!”

Ministerul pentru Românii de Pretutindeni, în parteneriat cu mai multe instituții publice, au lansat marţi campania națională „Informare acasă! Siguranță în lume!”, ediția 2018. Aceasta își propune informarea cetățenilor români asupra riscurilor la care se pot expune odată cu decizia de a căuta un loc de muncă, un program de studii sau de a se stabili în afara granițelor României și urmărește, printre altele, informarea eficientă a cetăţenilor români cu privire la drepturile şi responsabilităţile pe care le au în ţările în care intenţionează să muncească, să studieze şi să locuiască, inclusiv la drepturile sociale (beneficii sociale şi servicii sociale) specifice fiecărui stat în parte.

“Apreciem că Ministerul Tineretului și Sportului a fost co-optat în această campanie esențială pentru modul de viață al românilor de peste hotare. Ambele direcții de care ne ocupăm la MTS, atât sportul cât și tineretul, sunt categorii care dau foarte mulți români care pleacă spre străinătate. Tineretul este chiar categoria majoritară de populație care se îndreaptă înspre exterior, iar sportul generează, de asemenea, mulți performeri care se duc să concureze peste hotare.

De aceea am primit cât de poate de bine inițiativa acestei campanii și ne alăturăm cu drag demersului comun de a face mai ușoară viața românilor care se stabilesc, temporar sau definitiv, peste hotare.

Primele două luni ale acestei campanii sunt destinate chiar tinerilor, la nivelul întregii țări și sper ca în urma acesteia, cei care vor părăsi România să fie mai conștienți și mai informați asupra riscurilor la care se expun și a dificultăților de integrare”, a declarat ministrul Ioana Bran.

Sportul unește oamenii – Cadoria
Sportul înseamnă sanatate