Larisa Iordache, decorată de președintele Iohannis

Cu o zi înainte de plecarea la Campionatele Mondiale de la Montreal (Canada), valoroasa gimnastă dinamovistă Larisa Iordache a fost onorată la Palatul Cotroceni, prin acordarea Ordinului Meritul Sportiv, Clasa a III-a. Decorația i-a fost ofertă de președintele României, Klaus Iohannis. Alături de Larisa au mai fost decorați Cătălina Ponor și Marian Drăgulescu.

Președintele României, domnul Klaus Iohannis, a susținut marți, 26 septembrie a.c., la Palatul Cotroceni, o alocuțiune cu prilejul ceremoniei de decorare a gimnaștilor Cătălina Ponor, Marian Drăgulescu și Larisa Iordache.

”Am deosebita onoare de vă felicita pentru rezultatele excepționale obținute în gimnastică pe parcursul carierei. În semn de apreciere și recunoștință pentru modul lăudabil în care reprezentați țara, pentru determinarea și perseverența de care ați dat dovadă, vă ofer aceste decorații și vă mulțumesc pentru momentele emoționante pe care ni le-ați oferit nouă, tuturor românilor. Am ținut în mod special să vă înmânez aceste distincții astăzi, cu câteva ore înainte să plecați la Campionatele Mondiale de la Montreal, un loc simbolic pentru performanțele din gimnastica românească. 

Am vrut, așadar, ca aceste distincții să fie pentru dumneavoastră un imbold, pentru că românii au în continuare mari așteptări de la dumneavoastră. Medaliile obținute de-a lungul timpului arată un înalt nivel al performanței sportive, pe care l-ați atins prin muncă, abnegație și pasiune.

Pe această cale, doresc să-i felicit și pe antrenorii și pe membrii staff-ului tehnic, care v-au fost alături atât pe parcursul pregătirilor, cât și în momentele pline de încordare din timpul competițiilor, care v-au format ca sportivi și ca oameni. Familiile care v-au susținut și v-au încurajat permanent merită, de asemenea, aprecierea noastră.” a spus Președintele României, domnul Klaus Iohannis.

La ceremonia de la Palatul Cotroceni, desfășurată marți, Larisa a fost însoțită de antrenorul său, Cristian Moldovan. A fost prezent și antrenorul lotului masculin, Ioan Suciu.

Sportul unește oamenii – Cadoria
Sportul înseamnă sanatate

Leave a Reply

Your email address will not be published.