Ludovic Orban: Ministerul Sportului are un patrimoniu uriaş de care îşi bate joc

Adică mai bine „Noi politicienii ne batem joc de Sportul Românesc”. În ultimii 27 de ani nu a existat interes din partea „PARLAMANETARILOR” pentru refacerea şi modernizarea bazelor sportive din întreaga ţară. Drept urmare sute de baze sportive sunt lăsate în paragină, unele fiind transformate în mall-uri, iar pe câteva dintre ele cresc bălăriile. Asta este situația sportul românesc de performanţă, în mod special a sportului de masă. Lipsa bazelor sportive duc la un număr mic de selecție în rândul juniorilor.

S-a trezit brusc premierul ! De-a lungul anilor nu va păsat de sportul românesc

Premierul Ludovic Orban a declarat, marţi, la preluarea mandatului ministrului Tineretului şi Sportului de către Ionuţ Stroe, că MTS are un patrimoniu uriaş de care „îşi bate joc”, multe dintre bazele sportive lăsate în paragină putând contribui la finanţarea diferitelor discipline.

“Am ținut în mod special să particip la instalarea oficială a ministrului tineretului și sporturilor, domnul Ionuţ Stroe. Ştiu că sunt câteva lucruri foarte importante și anume: pregătirea pentru Campionatul European de Fotbal, căruia îi acordăm atenție maximă posibilă. De asemenea, pentru Olimpiadă; aici, probabil, necesitățile de finanțare sunt diferite, mai ales pentru disciplinele la care vom avea reprezentanți care intră în competiție. De asemenea, cred că sunt câteva lucruri aici de rezolvat. A vorbit domnul ministru de patrimoniul uriaș pe care îl deține MTS şi de care își bate joc. Am fost în tot felul de locații, lăsate în paragină, care nu folosesc nimănui, active care, dacă ar fi utilizate în mod inteligent, ar puterea să genereze chiar și business-uri care să poată să finanțeze domeniul sportiv. Nu mai vorbesc de ceea ce are nevoie fiecare sport – bază de pregătire, de antrenament. Sigur că în ceea ce privește susținerea activității organizațiilor de tineret, și aici sunt câteva lucruri care trebuie lămurite, că păstrăm, așa, o inerție de 30 de ani legată de niște structuri care s-au constituit în anii tulburi de după revoluție și care și-au pierdut orice reprezentativitate și care cumva trebuie clarificată. Evident, voi fi alături de domnul ministru și de federații.” a declarat Orban la sediul MTS.

Dacă bazele sportive ar fi fost intreţinute, cu bani de la federaţii ori de consiliile locale ori județene, astăzi nu am mai fi asistat la prăbuşirea sportului românesc. 

Sportul înseamnă sanatate
Contact NsaTV