Marele om de sport Cristian Țopescu a încetat din viață

Jurnalistul Cristian Țopescu, unul dintre cei mai iubiți, mai admirați și mai respectați oameni de sport din România, a părăsit aceasta lume, ieri  15 mai, la vârsta de 81 de ani. Cel care, prin comentariile sale a adus în casele românilor cele mai mari competiții sportive, emoțiile și bucuriile marilor sportivi, a intrat în nemurire.

Omul care a strigat prima dată “Zeceeeee!” în istoria olimpiadelor

Cristian Țopescu a fost nu numai un mare jurmalist și comentator, ci și un om special care a știut să insufle tuturor dragostea pentru sport.

Din 1964, cand a devenit reporter sportiv la Televiziunea Româna a participat la nu mai puțin de 13 ediții ale Jocurilor Olimpice, opt de vară si cinci de iarnă, fiind unul dintre cei mai populari comentatori sportivi români ai tuturor timpurilor.

A avut peste 5.000 de transmisiuni în direct de la Jocurile Olimpice, Campionate Mondiale și Europene.

A publicat peste 200 articole cu subiect sportiv în presa scrisă, precum și volumele “Steaua, performanța și prestigiu” (1988), în colaborare cu Octavian Vintila și “Fair play” (2003).

La sfarțitul anului trecut, după ce a primit Colanul Olimpic al Comitetului Olimpic și Sportiv Român, a lansat cartea „La microfon, Cristian Țopescu”, scrisă de  Horia Alexandrescu.

Printre nenumaratele distincții primite se numara Ordinul National „Steaua României” în grad de Cavaler acordat de președintele României Klaus Iohannis.

Odihnească-se în pace!

Sportul unește oamenii – Cadoria
Sportul înseamnă sanatate