sâmbătă, august 13, 2022

Maricica Puică a primit Colanul de Aur din partea COSR

by Redacția

Maricica Puică a primit astăzi, cu lacrimi în ochi, Colanul de Aur al COSR în cadrul Adunării Generale Ordinare de la Izvorani. Dan Grecu a fost premiat pentru contribuția adusă Miscării Olimpice din România iar Ion Pandele pentru întreaga activitate din domeniul administrației sportive.

Surpriză. Lacrimi de bucurie și emoție. Aplauze în picioare pentru CampiOM!

Campioana olimpică Maricica Puică

Campioana olimpică Maricica Puică a primit cea mai înaltă distincție oferită de COSR – Colanul de Aur. Membrii Adunării Generale a COSR i-au făcut o surpriză de proporții atletei cunoscută drept ”Minunea blondă”. Colanul i-a fost înmânat de către Mihai Covaliu, președinte COSR, iar secretarul general George Boroi i-a dăruit un superb buchet de flori.

Emoționată Marica Puică le-a mulțumit tuturor celor prezenți pentru surpriză.

”Vă iubesc pe toți”, a spus campioana olimpică. ”Sinceră să fiu nici nu am cuvinte să vorbesc în aceste momente. Pur şi simplu îţi trece prin faţa ochilor toată viaţa. Şi mai ales activitatea sportivă. Au fost câţiva ani buni, 24 de ani, a fost greu, dar a fost frumos şi în momentele astea îţi aduci aminte de toată viaţa sportivă. Am văzut Jocurile Olimpice în faţa ochilor când s-a ridicat tribuna şi a început să cânte imnul. Sincer nu mă aşteptam, nu am ştiut, am fost o surpriză pentru mine şi mă bucur din suflet că suntem apreciaţi. Eu sper din tot sufletul ca atletismul românesc să revină la momentele acelea, pentru că noi avem sportivi, oameni talentaţi şi sunt convinsă că dacă se va lucra serios şi se va ţine lumea cu adevărat de treabă se vor lua multe medalii”, a mai spus Maricica Puică.

Născută la 29 iulie 1950, la Iaşi, Maricica Puică, este dublă medaliată la Jocurile Olimpice din 1984 de la Los Angeles, aur la 3.000 m şi bronz la 1.500 m. La Campionatele Mondiale de sală din 1987 (Indianapolis) a cucerit medalia de bronz la 3.000 m, la Campionatele Europene din 1982 (Atena și Milano – sală) și la cele din 1986 (Stuttgart) – medalii de argint la 3.000 m. Puică a fost Ambasador naţional pentru sport, toleranţă şi fair- play la Consiliul Europei (1999-2004) şi membră a Comitetului Olimpic Român (1984-2004). Între distincţiile primite se numără Ordinul „Meritul Sportiv” clasa a III-a (1977), Ordinul Naţional „Serviciul Credincios” în grad de Cavaler (2000) şi Ordinul „Meritul Sportiv” clasa I (2004).

Tot în cadrul Adunării Generale Ordinare de astăzi, primul campion mondial din istoria gimnasticii românești, Dan Grecu a primit o distincție specială pentru contribuția adusă Mișcării Olimpice. Dan Grecu este medaliat olimpic cu bronz la JO Montreal 1976 și campion european. Supranumit ”Stăpânul inelelor” Dan Grecu a scris istoria gimnasticii masculine devenind antrenorul celei mai titrate generații. În palmaresul său de antrenor strălucesc titlul olimpic, multimple titluri mondiale și europene câștigate de elevii săi.

Un alt trofeu a fost oferit azi lui Ion Pandele (Federație Română de Tir cu Arcul).

Cei trei laureați care au primit distincții olimpice au devenit, potrivit statului Forului Olimpic Român, la împlinirea frumoasei vârstă de 70 de ani, membri de onoare ai COSR.

Citește și...

Acest site utilizează cookie-uri. Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul site-ului, pentru a analiza traficul și pentru a-ți asigura o experiență cât mai plăcută. Pentru a continua navigarea pe site-ul nostru, te rugam să îți exprimi acordul asupra folosirii acestora. Accept Mai multe detalii