Mats Wilander “Simona Halep poate castiga Australian Open”

Cu sapte titluri de Grand Slam cucerite in cariera, Mats Wilander este unul din cei mai cunoscuti analisti din tenis. Suedezul a vorbit, la Eurosport, despre Australian Open, primul turneu de Grand Slam al anului. “Simona Halep poate fi periculoasa si cred ca ar putea castiga cu usurinta primul ei turneu de Grand Slam”, a precizat suedezul.

Despre primele doua favorite

“Cred ca Maria Sharapova devine favorita la un turneu de genul Australian Open, prin prisma faptului ca a inceput anul cu victoria de la Brisbane. Singura conditie e sa nu o intalneasca pe drum pe Serena Williams” – Mats Wilander.

simona halep 2015

Despre Simona Halep

“Simona Halep si Eugenie Bouchard joaca bine, pot fi periculoase si cred ca ar putea castiga cu usurinta primul lor turneu de Grand Slam”, a conchis Wilander.

Simona Halep, locul 3 WTA si a treia favorita, o va intalni pe sportiva italiana Karin Knapp, numarul 51 mondial, in primul tur la Australian Open, conform tragerii la sorti ce a avut loc la Melbourne. Halep si Knapp nu au mai fost adversare pana in prezent.

Australian Open va debuta pe 19 ianuarie, iar organizatorii primului turneu de Grand Slam al anului au anuntat premii record, in valoare de 27,5 milioane de euro (40 de milioane de dolari australieni).

Astfel, invingatorii turneului (atat de pe tabloul masculin, cat si de pe cel feminin) vor incasa un cec in valoare de 2,13 milioane de euro. Ultimii care s-au impus au fost Stanislas Wawrinka (l-a invins pe Rafael Nadal) si Na Li (a trecut de Dominika Cibulkova).

In 2014, competitia a avut premii totale in valoare de 33 de milioane de dolari australieni.

La Australian Open, premiile s-au dublat in ultimele sapte editii, iar un sportiv care va pierde in runda inaugurala va incasa un cec de 23.700 de euro.

Australian Open se va disputa in perioada 19 ianuarie – 1 februarie 2015, la “Melbourne Park”.

Sportul unește oamenii – Cadoria
Sportul înseamnă sanatate
Contact NsaTV

Leave a Reply

Your email address will not be published.