Mihai Covaliu: Toți sportivii care fac sau au făcut performanță vor sprijini această ințiativă

Mihaela Huncă (PSD) a organizat, luni 23 octombrie 2017, la sediul Comitetului Olimpic și Sportiv Român o dezbatere publică în acest sens la care au participat reprezentanți ai mai multor federații, cluburi sportive, precum și oficiali ai Ministerului Tineretului și Sportului, Ministerului Educației Naționale, Ministerului Sănătății și Ministerului Consultării Publice și Dialogului Social, informează Agerpres.

Președintele COSR, Mihai Covaliu, a declarat în cadrul dezbaterii că toți sportivii care fac sau au făcut performanță vor sprijini proiectul acesta.

“Ne bucură această inițiativă legislativă pe care COSR o susține fără nicio rezervă. COSR se va implica de fiecare dată cu toate resursele sale atunci când este vorba despre dezvoltarea bazei de selecție în ceea ce privește sportul. Acești copii, înainte să își dorească să treacă prin proba aptitudinilor fizice la BAC, au nevoie de alfabetizare din punct de vedere al educației fizice și sportului. Iar această alfabetizare se poate face până în clasa a IV-a. Dacă vom reuși acest lucru, sunt sigur că vom avea tineri sănătoși care vor dori să practice sportul în dauna televizorului sau a calculatorului. Toți sportivii care fac sau au făcut performanță vor sprijini această ințiativă”, a declarat Mihai Covaliu pentru sursa citată mai sus.

Proiectul de modificare a Legii Educaţiei va fi în dezbatere publică cel puţin o lună, după care va fi votat de parlamentari.

Rămâne de văzut unde se vor ține orele de educație fizică și sport având în vedere că 70% din școlile din România nu au săli de sport. 

Foto COSR

Sportul unește oamenii – Cadoria
Sportul înseamnă sanatate

Leave a Reply

Your email address will not be published.