Mihai Covaliu: Vom modifica Legea Sportului, luăm în considerare modele din ţările europene

Preşedintele Comitetului Olimpic şi Sportiv Român, Mihai Covaliu, a declarat, joi, că în 2020 îşi doreşte o nouă Lege a Sportului, el precizând că aceasta va avea ca model actele normative de specialitate ale unor ţări europene, informează AGERPRES.

“Am discutat şi cu oameni din sport şi cu ministrul Ionuţ Stroe şi toată lumea îşi doreşte o nouă Lege a Sportului, ca să nu mai peticim şi să aducem adăugiri şi modificări. Deci pentru 2020 am luat în discuţie această nouă lege a sportului. Sunt subiecte care trebuie updatate zilelor noastre şi luăm în considerare câteva modele de astfel de legi care există în ţările europene, iar eu sunt convins că vom găsi cea mai bună formulă. Pentru că mi-aş dori să nu mai supravieţuim prin excepţii precum Simona Halep, Cristina Neagu sau Ana-Maria Brânză, ci să creăm un sistem naţional realizat pe o bază solidă, pe sportul de masă”, a spus preşedintele, prezent la evenimentul de lansare a revistei COSR, Magazin Olimpic.

Covaliu a menţionat că susţine ideea trecerii federaţiilor sportive de la Ministerul Tineretului şi Sportului la Comitetul Olimpic şi Sportiv Român. “E o idee a domnilor Ţiriac şi Morariu. E vorba despre a împărţi foarte clar de a împărţi ce înseamnă performanţă şi înaltă performanţă şi de a spori controlul pentru sportul de masă şi politicile publice care trebuie făcute, iar aici este responsabilitatea Ministerului Tineretului şi Sportului. Eu susţin această idee, dar trebuie pregătită cu foarte mare atenţie. Sunt exemple în străinătate, important este să luăm ceea ce se potriveşte în România. Este doar o etapă”, a afirmat Covaliu pentru sursa citata mai sus.

Sportul înseamnă sanatate
Contact NsaTV