Ministerul Sportului a prezentat primul draft al Strategiei Naționale pentru Sport

Ministerul Sportului a prezentat astăzi primul draft al Strategiei Naționale pentru Sport către reprezentanții federațiilor sportive naționale, precum și către cei ai Comitetului Olimpic și Sportiv Român și ai Comitetului Național Paralimpic.

Documentul este rezultatul muncii de sinteză a tuturor materialelor rezultate în cadrul procesului de analiză statistică, dar mai ales de consultare a principalilor actori ai acestui domeniu. Aproximativ 500 de persoane, reprezentând câteva zeci de organizații, au participat la consultările din ultimele luni, ideile și soluțiile emanate fiind extrase și centralizate sub forma unui document strategic sintetic, bazat pe o documentare extrem de complexă. Acesta a fost construit pe câteva paliere: viziune, pericole strategice, factori strategici cheie, domenii strategice de dezvoltare și obiective strategice, folosind, ca modele de studiu, și exemple de bune practici din alte țări.

Cei prezenți marți, 18 aprilie, au fost rugați să studieze propunerea de Strategie și obiectivele acesteia, precum și planul de programe operaționale pe termen scurt, mediu și lung și să participe cu observații, completări sau sugestii la elaborarea formei sale finale. Aceasta va trece prin filtrul partenerilor din Grupul de lucru Interministerial pentru elaborarea Strategiei Naționale pentru Sport, fiind pusă în dezbatere publică în cursul lunii mai, iar ulterior supusă aprobării Guvernului.

Strategia Națională pentru Sport va fi rezultatul unui efort colectiv

“Sper să avem alături cât mai mulți jucători din acest domeniu, pentru a avea forța de a determina schimbarea, dar și de a implementa obiectivele strategice. Ține de noi toți să demonstrăm că sportul nu este doar important, ci și unit și puternic. Strategia Națională pentru Sport va fi rezultatul unui efort colectiv, în care va trebui să investim în continuare bune intenții, susținere și colaborare pentru a face din sport o prioritate națională.” (Eduard Novak – Ministrul Sportului)

Citește si...

Schimbări majore la Arcada Galați

Mircea M

Extremă din Canada la Arcada Galați

Mircea M

Pivotul brăilean se întoarce acasă!

Ionuț Popa

Centru din Maroc la Unirea Dej

Mircea M

Minaur a început pregătirile pentru noul sezon

Mircea M

David Ginesta, declarații de la primul antrenament din acest sezon

Mircea M

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More